- hirdetés -

Kedden este hétközi mérkőzésen fogadta az orosházi férfi kézilabda csapat a MOL-Pick Szeged együttesét. A világsztárok ellen nem a hazai csapat volt az esélyes.

Orosházi FKSE-Linamar–MOL-Pick Szeged 30–42 (16–23)

Kézilabda NB I.-es férfi mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Réti, Szedmák. Orosháza: Herjeczki 1 – Pásztor M. 1, Bujnenkó 2, Zubai 4, Kancel, Döme 3, Németh L. 3. Cs.: Majdán (kapus), ORJOKINIDZE 5, LELE 10 (3), Bella 1, Ambrus, Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovics. Szeged: Mikler – Radivojevics 1, MAQUEDA 3, BOMBAC 4, Bánhidi 1, Bodó 3, Källman 4. Cs.: Nagy M. (kapus), Henigman 2, Canellas 2, GABER 6, Kaspárek 4, Zsitnyikov 4, Sigurmannsson 2, SOSTARIC 6 (2), Csiki. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 2/2.

Lelkesen vetette bele magát a küzdelembe a hazai gárda, és bár a Szeged szerezte az első két találatot, hamar egyenlítettek Zubaiék. Jól és keményen védekeztek ekkor az orosháziak, azonban az elől esetleg elkövetett hibákat a vendégek azonnal büntették. Ennek ellenére a nyolcadik percben még döntetlent, 4-4-et mutatott az eredményjelző. Ekkor emberelőnyben a szegedi irányító, Dean Bombac két gyors góllal mutatta meg, hogy ők bizony igyekeznek. A másik oldalon Német kínai figurás és Zubai kapunak háttal lőtt gólja aratott tapsot. A hazai védelem közepéről gyors egymásutánban kétszer is kiállított Kancel miatt kissé fel kellett forgatni a védekezést, ami ahhoz vezetett, hogy el kezdett nyílni az olló. A szegediek becserélt másik sora egy kicsivel sem volt gyengébb mint az első. Hiába támadott hét a hat ellen a hazai csapat, a szünetre hét gólosra hízott a vendég előny.

A kemény szegedi védelem ellen nem volt könnyű dolguk Németh Laciéknak (Fotó: Rosta Tibor)

A második játékrészben a Pick egy fokozattal még nagyobb sebességre kapcsolt. Két méteres védőfaluk még inkább felkeményedett, elől pedig szemmel is alig lehetett követni a támadásokat. A 38. percig kellett várni a szegedi szurkolóknak a közte tízre (18-28). A hazaiaknál a nagy kedvvel játszó Lele Ákos többször megtréfálta Mikler Rolandot, és jól szállt be a meccsbe a becserélt fiatal, hazai irányító Bella Csaba is. Djurkovic edző ismét megpróbálkozott a hét a hat elleni játékkal de sok támadásunkat védekezte ki a nagy előnye birtokában nyugodtan játszó ellenfél. A mérkőzés hajrájára még egyszer összeszedte magát az orosházi gárda és az 52. percre visszaküzdötte magát mínusz kilencre (27-36). A két együttes közti tudás különbség alapján a végeredmény reálisnak mondható. Mindenképp dicséretes a hazaiak akarása és a BL-ben vitézkedő sztárcsapatnak dobott harminc gól.

Ratko Djurkovics: – A különbség mindenképpen nagy, de olykor szépen játszottunk, s ha visszajönnek a sérültjeink bízhatunk az eredményesebb folytatásban.

Juan Carlos Pastor: – Gyorsan szeretünk kézilabdázni, most is így játszottunk, ezért sikerült sok gólt lőni. Az Orosháza nagyon jól és pontosan támadott, és sokszor eredményes is volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.