- hirdetés -

A hét végén rendezték a dömsödi pályán az autocross Magyar Bajnokság és a Közép-Európai Zóna Kupa utolsó fordulóját. A kitűnő orosházi pilóta – Jelinek Zsolt – újra ott volt a startnál.

Csakúgy, mint a túrkevei versenyen, Zsolt most is Ábrahám Károly tavalyi autóját kapta kölcsön. Az ellenfelek is közel ugyanazok voltak, mint legutóbb, köztük a bajnok Ábrahám, a régi nagy ellenfél, osztrák Tomas Marcus és a tavalyi zóna bajnok Istókovics István.

Startra készen a „szöcskék” a dömsödi pályán (Fotó: Jelinek Team)

Jól indult a versenyhétvége az orosházi pilóta számára. Rögtön az első időmérőn sikerült a legjobb időt megfutnia. A második időmérőre leszakadt az ég, és bár mindenki kiment a pályára, javítani senkinek sem sikerült.

– Én is próbálkoztam, úgy gondoltam nem árt néhány kört a csúszós, sáros pályán is megtenni. Itt egy kicsit túlvállaltam magam, kétszer is hibáztam, de hála az égnek nem történt baja a gépnek. Arra minden esetre jó volt, hogy egy kis önkritika gyakorlás után „visszatértem a földre”. Még szombaton, az első előfutamon tudtam is egy második helyet csípni – meséli Zsolt.

Viszonylag jól ment vasárnap a második és a harmadik előfutam is, így az első sorból várhatta a délutáni döntő rajtját. A döntőt az első kanyarban történt baleset miatt piros zászlóval megszakították. Zsoltnak jó reflexekkel sikerült kimaradni az adok-kapokból, melyet a második sorból rajtoló, ágyúgolyóként bezuhanó Istókovics akciója okozott.

– A megismételt rajt után, Ábrahám Karcsi mögött a második helyen tudtam elkanyarodni. Röviddel a rajt után kijött Karcsi kocsiján egy váltó probléma, aminek következtében megelőztem, ő pedig később ki is állt a versenyből. Régi ellenfelem, az osztrák Marcus előtt tudtam növelni az előnyt, és előtte, valamint a harmadik, olasz Trincosi előtt bejöttem az első helyen – idézi a döntő eseményeit a pilóta.

Verseny után már itthon (Fotó: Csányi József)

Jelinek Zsolt tehát letette újra a névjegyét és még néhányszor szándékozik is ezt megtenni. Az új autó készül. Januárra készül el a váz, a motor és egyéb elemek is készülgetnek. Arra, hogy a jövő évi bajnokság nyitó fordulójára készen álljon az új versenygép, nem sok esély van, de mint elmondták – igyekeznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.