- hirdetés -

Faültetéssel egybekötött sajtótájékoztatót tartott a Közösen Orosháza Városáért mozgalom október 2-án. A Szikhát Kutyamenhelyen tartott eseményen ismertették a környezetvédelemmel kapcsolatos programelemüket.

Minden középiskolában végző diák ültessen egy fát a városban – vázolta természet-, és állatvédelmi programelemük lényegét Papp Róbert, a Közösen Orosháza Városáért mozgalom egyik képviselőjelöltje. Hozzátette, hogy a városi kertésszel egyeztetve minden évben településünk több pontján valósítanák meg elképzelésüket az orosházi diákok segítségével.

Papp Róbert kifejtette, hogy környezetvédelmi akció tervük első állomása volt a Szikhát kutyamenhely, ahol a jelölőszervezet néhány képviselőjelöltjével közösen tíz fát ültettek október 2-án.

Dr. Szabó Ervin és Papp Róbert (Fotó: Rosta Tibor)

A mozgalom polgármesterjelöltje a telepre vezető út rossz minőségére hívta fel a figyelmet. Dr. Szabó Ervin elmondta, rendkívül nehéz kijutni a menhelyre és a jelöltekkel közösen, a bejárat előtt egy nagyobb gödröt is feltöltöttek.

Az ellenzéki politikus az út felújításával kapcsolatban megjegyezte, nem pályázati lehetőségekre kellett volna várni az elmúlt öt évben. Mint mondta erre többször javaslatot is tett a testületi üléseken. Véleménye szerint az út felújítása saját forrásból, akár ütemezve is kivitelezhető lenne.

Ide kattintva az összes októberi választással kapcsolatos cikkünket megtalálja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.