- hirdetés -

Klasszikus dallamok csendültek fel a Művészetek Házában, szeptember 30-án kora este. A rendezvényen a zeneművészeti iskola tanárai léptek fel emellett díjakkal jutalmazták azokat a diákokat, akik rajzukkal beneveztek a zene világnapja keretein belül kihirdetett pályázatra.

A zene világnapjának előestéjén, szeptember 30-án, sok érdeklődő várta az évnyitó hangversenyt melyet az iskola tanárai adtak elő.

– Minden évben igyekszünk valamit újítani. Volt, hogy vendégművészeket hívtunk, így például Villányi Dániel zongoraművész, de tavaly a príma díjas Alföld Quartet lépett fel nálunk – mondta Kardosné Bánhidi Éva, a művészeti iskola igazgatója.

„Vannak a léleknek olyan régiói, ahová csak a zene világít be” (Fotó:Kecskeméti Krisztina)

Az est folyamán hallhattunk klasszikus műveket Bachtól, Handltől egyaránt. De kiemelhetjük Mozart szonátáját, Pintér Tóth Judit előadásában vagy Hart Gábor gitárjátékait is.

– Akár szólóprodukcióról, akár kamarazenéről beszélünk, a zenészek élete a folyamatos készülésről és fejlődésről szól. A jazztől a népzenéig mindenhol fontos a zene szeretete és az odaadás iránta. Enélkül mit sem ér az egész – emelte ki Hart Gábor, az iskola gitár virtuóza és tanára, aki nemrégiben vehette át diplomáját és számos nagynevű előadó mellett zenélhetett már határon innen és túl is.

A nagyjából egy órás program része volt a rajzpályázaton induló helyben és kistérségben élő gyerekek jutalmazása is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.