- hirdetés -

Jubileumát ünnepli Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájának Uzsoki utcai Telephelye. Ennek apropójából épp úgy, mint a mesékben három napig tartó mulatságot szervezett az intézmény.

Az önfeledt játékról és az ünneplésről szólt a szerda délután az Uzsoki utcai óvodában. Az intézmény udvara és minden csoportja megtelt jókedvű gyermekekkel és felnőttekkel.

Kissné Csizmadia Gyöngyi az Uzsoki utcai óvoda telephely vezetője elmondta, az óvoda nyolcvanadik születésnapja alkalmából három napos programsorozatot terveztek az érdeklődőknek.
– A mai napon a jelenlegi óvodásainkkal és szüleikkel ünnepelünk, a Csiga Duó Zenekarral perdültek tánca a legkisebbek, fát ültettünk a kerek évforduló alkalmából, a napot pedig egy torta elfogyasztásával koronázzuk meg – fogalmazott a telephelyvezető.

Kissné Csizmadia Gyöngyi kiemelte, a mai világban nagyon jó dolog, hogy valamiről elmondhatjuk: 80 éve működik. Az óvoda mindig is fontos volt a város életében, ezt már az 1920-as évekbeli újságok is bizonyítják. Már akkor igényük volt arra a lakosoknak, hogy Orosházán iskola, óvoda működjön.

A gyerekek a színes programokon többek között kreatív kézműves asztalnál készíthettek őszi szalvétagyűrűt és különböző dekorációt, valamint társasjátékozásra is nyílt lehetőség a csoportszobákban. Aki kint szereti idejét tölteni, az is megtalálta a személyéhez illő tevékenységet, az udvaron különböző hagyományőrző játékokat próbálhattak ki az apró érdeklődők.

Időutazás részesei is lehettek a programra érkezők, hiszen régi képek és tárgyak formájában tekinthettek bele az óvoda történelmébe. Szeptember 26-án azonban a történelem megelevenedik. Csütörtökön az egykori óvodások térnek vissza az óvoda épületébe egy vidám találkozásra, ahol lehetőségük lesz az óvodatörténeti kiállítás megtekintésére, illetve Szilasi-Horváth Tibor által vezetett kerekasztal beszélgetésen részt venni.

A harmadik napon 17 órától minden régi dolgozót visszavárnak az Uzsoki utcai óvodába, hogy a születésnapi torta elfogyasztása mellett idézzék fel a régi emlékeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.