- hirdetés -

Idősek napja alkalmából több mint kétszáz szépkorút köszöntött az Egységes Szociális Központ (ESZK). A szervezet négy klubjának tagjai és nyugdíjazott dolgozói gyűltek össze szeptember 24-én a Kiss Ernő utcai lakodalmas házban.

Az Idősek Világnapját 1991 október elseje óta ünnepeljük. Ebből az alkalomból minden évben ünnepséget szervez az Egységes Szociális Központ. Szeptember 24-én Szentetornyán gyűltek össze a szervezet nyugdíjazott dolgozói, illetve a négy idősek klubjának, az Öreg Tölgynek, a Gyöngyvirágnak, a Reménységnek, valamint az Őszirózsának tagjai. Bogárné Kiss Ildikó elmondta, több mint kétszáz vendéget vártak a rendezvényre.

– Az idősekre úgy tekintünk, mint azokra, akik tevékeny munkájukkal hozzájárultak a mi jólétünkhöz, akik sokszor nehéz körülmények között teljesítették kötelezettségeiket, és akik mindezt vidáman, panasz nélkül tették. Legyen ez példaértékű, iránymutató mindannyiunk számára – fogalmazott az igazgató köszöntőbeszédében.

Dávid Zoltán polgármester beszédében kitért rá, Orosháza önkormányzata kiemelten figyel arra, hogy a szépkorúaknak minél jobb körülmények között történhessen az ellátásuk.
– Az idősek klubjaiban nemrégiben pályázat útján megvalósult felújítás után, kellemesebb és korszerűbb körülmények között várják az érkezőket – ismertette a polgármester.

Az idősek minden évben várják ezt az eseményt, hiszen ilyenkor találkozhatnak és minőségi időt tölthetnek el együtt. Így van ezzel Kruzslicz Zoltánné, nyugdíjas dolgozó is, aki úgy fogalmazott: viszontlátni az egykori klubtagokat és kollégákat mindig felemelő érzés.

A vidám összejövetelt színes programok tarkították, elsőként Tóth Olivér színész, előadóművész lépett színpadra, majd versek, prózák következtek a klubtagok jóvoltából. Őket egy kreatív táncos produkció követte, majd az eseményt közös ebéddel és élőzenés mulatsággal zárták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.