- hirdetés -

Szél Anna, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub kiválósága számára nem úgy sikerült a Junior Világbajnokság, ahogy tervezte, de már gőzerővel készül a következő megmérettetésre.

A most zajló felnőtt világbajnokság idejére kapott egy kis szabadságot az orosháziak világbajnoki ezüstérmese. A közelmúltról, a jelenről és a közeli jövőről beszélgettünk vele.

Hogy élted meg a Junior VB-t, ami nem úgy sikerült, ahogy vártuk?

– Átbeszéltük edzőmmel néhányszor, mert eléggé hideg zuhanyként ért. Azt hiszem, hogy nem technikailag, birkózó tudással, vagy erőnléttel volt baj, hanem fejben. Hajlamos vagyok túl stresszelni még azokat a meccseket is, ahol egyértelműen jobb vagyok az ellenfélnél, ahol pedig közel azonosak az erőviszonyok, ott különösen, ez pedig a koncentráció rovására megy. Ez történt ott is, de dolgozunk a problémán – mondja Anna, immár mosolyogva.

A szövetség nem szavazta meg a felnőtt VB. indulásodat...

– Nem tudom, de talán így van ez jól. Négy világverseny, ilyen rövid idő alatt tényleg lehet, hogy sok és abban is igazuk van, hogy fiatal vagyok. Minden esetre nem kesergek ezen, hanem előre nézek és készülünk a következő feladatra. Most edzőm(Ritter Diletta) kint van a felnőtt VB-n, így haza tudtam jönni pár napra. Edzeni itthon is tudok, bár most összeszedtem egy alapos megfázást – mutatja be a jelen helyzetet.

A budapesti VB-n is valószínűleg lesznek hasonlóan nehéz pillanatok

Október végén újabb világbajnokságon állsz szőnyegre. Mit vársz ettől a versenytől?

– Igen, most teljes erővel az U 23-as világbajnokságra készülünk. Minden versenyre úgy megyek, hogy győzni akarok. Szeretném megmutatni, hogy a junior vb. csak kisiklás volt és ki tudom hozni magamból amit valójában tudok. A budapesti VB-re itthon készülünk. Előtte lesz három hét Dunavarsányi tábor, ahol a felnőtt mezőny is segít majd edzőpartnerként a felkészülésben. Az, hogy hazai közönség előtt birkózhatunk még inkább ösztönöz a jobb és több munkára – avat be a tervekbe az ifjúsági olimpia ezüstérmese.

Olimpiai kvalifikáció?

– Nem változott semmi, még mindig szeretnék ott lenni Tokióban. Az U 23-as VB. után be kell állnom az olimpiai súlycsoportra. Januárban lesz itthon egy válogató, ahol az 53 kilóban induló riválist (riválisokat) kell legyőzni és azután már „csak” jól kell szerepelni a jövő évi két kvalifikációs világverseny valamelyikén. Nagyon nehéz lesz, hisz Ázsia mellett Európában legerősebb a mezőny és itt kell kivívni az indulás jogát, de bízom benne, hogy nem hátráltat majd sérülés, vagy egyéb és sikerül – teszi hozzá Anna.

A beszélgetés ezen a ponton félbeszakadt, mert elszaladt az idő és – nátha ide, nátha oda – Annát várta az edzőterem és a súlyzók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.