- hirdetés -

Ismét kiállításnak adott otthont szeptember 19-én a Városházi Galéria. Ezúttal a mindössze másfél éve alkotó Bucsek Attila alkotásaiból nyílt galéria.

Már régóta érdekelték a művészetek Bucsek Attilát, gyermekkorától kezdve érdeklődve figyelte a különböző festmények, grafikák és szobrászati remekművek kiállítási anyagait. Másfél évvel ezelőtt döntötte el, hogy ő is próbára teszi magát, szeptember 19-én pedig már első kiállításának megnyitóján fogadhatta a vendégeket a Városházi Galérián.

– Roppant részletes tárlatot sikerült összeállítani Bucsek Attila képeiből, mind a témaválasztásai, mind a különböző alkotási technikái nagyon változatosak – mondta Szelényi Katalin, a Nagy Gyula Területi Múzeum munkatársa.

Ismét kiállításmegnyitónak adott otthont a Városházi Galéria (Fotó: Oroscafe)

A kiállítás a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékének műsorával indult, majd a Dumaszínház művészeti vezetője, Duma Zsolt nyitotta meg a tárlatot és ismertette a vendégekkel Bucsek Attila életútját és alkotásainak lényegét.
– Magasra emeli a művész az embert, nemessé, csodálatosan széppé varázsolja lelkének minden egyes rezdülését – idézte.

Kiemelte, hogy a szerzőre az egykori reneszánsz és barokk korszakok mestereinek munkái voltak nagy hatással.
– A szemet elvarázsolni nehéz feladat, erre csak a képzőművészet képes. Szerencsére most olyan művészről szólhatok, aki lendületének, kreativitásának és szűnni nem akaró érdeklődése miatt rövid idő alatt is nagyokat tudott alkotni – méltatta Bucsek Attiát Duma Zsolt.

Több ismert színész portréja köszönt vissza a kiállításon (Fotó: Oroscafe)

Ezt követően a megnyitó vendégei is megcsodálhatták a pasztellel, tollal, grafit-, valamint szénceruzával készült alkotásokat. Bucsek Attila elmondta, állatokat és tájképeket is nagyon szeret rajzolni, kedvenc feladata azonban a portrék készítése. Kedvenc színészei többször is visszaköszöntek a kiállítás anyagában, a művészetet kedvelő érdeklődőkre többek közt Nicolas Cage, Charles Bronson, Bud Spencer vagy a Harry Potter-filmsorozat karaktereinek portréi vártak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.