- hirdetés -

Két győzelem, egy döntetlen és egy vereség – így nyitották az Extraligát az orosházi női asztaliteniszezők múlt hétvégén Budapesten. Az NB III-as csapat hazai pályán gyűjtötte be a pontokat.

A fővárosban az Ormai csarnokban rendezték a női Extraliga első torna rendszerű fordulóját, melyen a PET-BAU ASE csapata négy mérkőzést játszott.

Ambrus Asztalitenisz Akadémia Soltvadkert – PET-BAU ASE 5-5
Női asztalitenisz, Extraliga-mérkőzés, Budapest.
Orosházi győztesek: Horváth Lilla 2, Göndör Fanni , Nagypál Márta 1-1 valamint a Göndör – Nagypál páros 1.

Az orosházi lányok villámrajtot vettek, hiszen a mérkőzés során 3-0 majd 4-1 majd 5-2-re is vezettek. A Soltvadkert az utolsó fordulóban Ambrus Tímea vezérletével mindhárom mérkőzést megnyerte, így végződött döntetlennel a találkozó.
– Különösen fájó volt Nagypál Márta veresége a tehetséges Tanács Nórával szemben, de Horváth Lilla is győzelmi lehetőséget szalajtott el, hiszen 3-2-es vereséget szenvedett Ambrus ellen – fogalmazott Bogdánffy Csaba, a PET-BAU ASE szakosztályvezetője.

PET-BAU ASE Orosháza I. – Női AC Nyíregyháza 6-3
Női asztalitenisz, Extraliga-mérkőzés, Budapest.
Orosházi győztesek: Nagypál Márta 3, Horváth Lilla 2 Göndör Fanni 1.

Az igen kiegyensúlyozott játékerőt képező nyíregyháziak ellen a párost elveszítették Horváthék, majd az egyéni mérkőzések során 5-1-re fordítottak. Ezt követően két vereség után a végig remekül játszó Nagypál állította be a végeredmény Tarsoly elleni győzelmével.

PET-BAU ASE Orosháza I. – Nyírbátori ASE 6-2
Női asztalitenisz, Extraliga-mérkőzés, Budapest.
Orosházi győztesek: Nagypál 3, Horváth 2, Nagypál-Horváth páros 1.

Az előzetes esélylatolgatás alapján a Nyírbátor volt a találkozó favoritja, hiszen a korosztályos válogatott Tölgyes mellett soraikat erősítette az angol Bolton, aki az előző fordulókban valamennyi mérkőzését megnyerte. A párosok során a Nagypál – Horváth duó 0-2-ről fordítva megnyerte a mérkőzését, majd egymás után születtek a bravúros orosházi győzelmek, aminek eredményeként nem tudták megtörni a Nagypál és Horváth.

Különösen Nagypál Márta volt elemében három győzelmével, Horváth Lilla két mérkőzést nyert és sikeres volt a Horváth – Nagypál páros is.
– A három nap a Soltvadkert elleni pontvesztés ellenére bebizonyította reális volt a szakvezetés várakozása a végső célok megfogalmazása során – értékelt röviden a szakosztályvezető.

Győzelem az NB III-ban

PET-BAU ASE Orosháza – Jászkun Volán SC Kft. 10-8.
NB.III-as asztalitenisz-mérkőzés Orosháza

Győztesek: Bohács Béla 4, Hudák Dorina, Bedron János 2-2, Varga Bernadett 1, valamint a Hudák – Varga páros 1.

Bohács Béla hibátlan teljesítménye mellett valamennyi hazai játékos kivette részét a sikerből. Az utánpótláskorú lányok jól illeszkedtek a csapatba, nem voltak megilletődöttek a férfi felnőtt játékosokkal szemben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.