- hirdetés -

Mozgalmas napok állnak az Orosházi Birkózó Egyesület fiatal versenyzői mögött. Augusztus végi, Dévaványán tartott edzőtáborukat követően, szeptember 15-én a versenyszezon is megkezdődött. Szarvasról többen is érmekkel tértek haza.

Kötöttfogásban álltak szőnyegre Szarvason a birkózók, ahol területi diákolimpiát rendeztek a diák II és diák I korcsoportok versenyzőinek. A verseny tétje nagy volt, hiszen egy dobogós helyezés jó eséllyel az országos döntőben való részvételt biztosította számukra. Az Orosházi Birkózó Egyesület 11 versenyzővel utazott el Szarvasra, közülük heten végeztek továbbjutást érő pozícióban.

Ezúttal a diák II 23 kilogrammos súlycsoportjában versenyző Verasztó Albert, az egy korosztállyal idősebbek között pedig a tavaszi súlycsoportjához képest ezúttal feljebb versenyző Cseh Balázs érte el a legjobb eredményt. Mindketten megnyerték súlycsoportjuk összecsapásait, de csapattársaik is kitettek magukért.

Az egyesület 11 versenyzőjéből 7-en szerezték meg a továbbjutáshoz szükséges helyezéseket (Fotó: OBE)

A diák II-es korosztályban versenyző birkózók közül Rajtó Bálint és Ivanics András is a dobogó második fokára állhatott fel, de Bódi Csaba és Takács Ádám is kitett magáért, ők bronzéremmel gazdagodtak. Három versenyző, a diák II-esek közt Darók Levente, a diák I-esek közt pedig Rózsás Tamás is csak egy hajszállal csúszott le a dobogóról, ők az ötödik helyen végeztek.

A diák II-es korosztály legjobbjai október 5-én mérhetik össze az erejüket a kötöttfogású országos diákolimpián, melynek Püspökladány ad otthont. A diák I-esek között október 11-én, pénteken dőlnek el a legfontosabb kérdések, diákolimpiájuknak Tatabánya biztosítja a helyszínt.

Részletes eredmények:

Diák II korcsoport:
23 kg: Verasztó Albert I. hely
26 kg: Rajtó Bálint II. hely
29 kg: Bódi Csaba III. hely
38 kg: Darók Levente V. hely
50 kg: Takács Ádám III. hely
63 kg: Ivanics András II. hely

Diák I korcsoport:
38 kg: Zsóri Axel V. hely
42 kg: Rózsás Tamás V. hely
85 kg: Cseh Balázs I. hely

Részt vett még a versenyen:
Jeszenszky Dusán
Török Dávid

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.