- hirdetés -

Idén negyedik alkalommal buzdította futásra Orosháza lakóit a Vadvirág Esély Klub csapata. A közös futás csütörtök délután startolt a főtéren.

A szánakozás helyett az elfogadás fontosságára hívta fel a figyelmet a negyedik alkalommal megrendezett közös futásával a Vadvirág Esély Klub, melynek keretében közel százötven korlátozottsággal élő és ép résztvevő futott együtt, csütörtök délután.

Bohus-Krajó Tünde a Vadvirág Esély Klub szakmai koordinátora elmondta, idén az esemény a Fuss velünk, számunkra nincs akadály címet viseli.
– Ez az esemény jó arra, hogy együtt legyenek az ép és sérült emberek Orosházán. Örömmel mondhatjuk el, hogy a programot szeretik és várják is a lakosok – ismertette a koordinátor.

Az eseményt Dávid Zoltán polgármester nyitotta meg, majd Bogárné Kis Ildikó az Egységes Szociális Központ igazgatója mondta el köszöntő beszédét. Kiemelte, az akadályozottsággal élők nem azt várják tőlünk, hogy megváltoztassuk őket, sokkal inkább azt igénylik, hogy értsük meg érzéseiket. De ezt csakis akkor tudjuk biztonsággal megtenni, ha elsőként elfogadjuk önmagunkat és akkor rögtön rájövünk arra, hogy nincsenek különbségek köztünk. Mindannyian célokért küzdünk, szeretnénk békében élni önmagunkkal és a körülöttünk lévőkkel.

A beszédeket követően Zsigáné Mezei Beátával, az OKKSZK aerobik edzőjével melegítettek be a futók, majd megkezdődött az öt kör futás a főtér körül, ahol együtt futott kicsi és nagy, ép és korlátozottsággal élő, gyerek és szülő, diák és tanár. Az esemény azonban még ezután nem ért véget, hiszen a részvevők közösen készítették el az esemény zászlaját Kohut Béla képzőművész segítségével. Végezetül pedig Podani Milán kétszeres magyar Stuntrider junior bajnok tartott színvonalas motoros bemutatót.

A rendezvény idején emellett lehetőség nyílt vérnyomás-,testsúly-és testtömegindex mérésre a Vöröskereszt képviselőinek jóvoltából, valamint az FSZK Békéscsabai Információs és koordinációs pont tanácsadói nyújtottak felvilágosítást az érdeklődőknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.