- hirdetés -

A szeptember beköszöntével visszaállt a régi rend, ami az edzéseket illeti, és újra elkezdődik a versenyszezon is az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzői, edzői számára.

Az orosházi klub versenyzői közül néhányan nemrégiben nemzetközi versenyen, a vajdaságban, Zentán jártak. A kötöttfogású, meghívásos megmérettetésen öt ország, mintegy kétszáz sportolója lépett szőnyegre. A Spartacust öt lány és három fiú képviselte.

Jellemző kép a zentai versenyen: orosházi sportoló a dobogón (Fotó: OSBK)

A lányoknál 42 kilóban Benkő Zsanett nyert. 46 kilósok közt Szabó Zsóka második lett. 54 kilóban Laczkó Petra és Páli Mirella képviselte az orosházi színeket. A kisebb nyaksérüléssel bajlódó Páli ötödik lett, Laczkó pedig megnyerte a súlycsoportot. 62 kilósok közt Cziráki Klaudia szerzett bronzérmet.

A fiúk kadett 71 kilós súlycsoportjában az inkább szabadfogásban versenyző Jochim Márk indult, a döntőig menetelt és ezüstéremmel zárt. Lakatos Angelo junior 60 kilóban nevezett. Bronzéremmel zárta a viadalt. Az ő versenyzésének érdekessége, hogy egyszer hibázott egész nap és nem jutott a döntőbe, a versenyt végül egy olyan fiú nyerte, akit Lakatos simán vert a csoportküzdelmek során. Az 57 kilós Rácz Richárdot 63 kilóban indította a klub. A ő döntője a szerb ellenféllel volt a nap meccse. A hazaiak versenyzője 9-8-ra nyert, Ricsi pedig ezüstéremmel zárta a viadalt. Páli Sándor edző meg volt elégedve a tanítványokkal.

Hatvanon innen és túl, de még mindig a dobogó tetején (Fotó: OSBK)

Nemrég rendezték a veterán magyar bajnokságot. Itt Hencz Gyula és Páli Sándor képviselte a klubot. A 60 év felettiek kategóriájában Hencz Gyula szabad,- és kötöttfogásban is aranyérmet szerzett, csakúgy, mint egy kategóriával lejjebb, az 55 és 60 közöttieknél Páli Sándor. Az edzők tehát nem csak szavaikkal, de tettekkel is példát mutatnak a fiataloknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.