- hirdetés -

Modellrepülők hasították az eget szeptember 7-én a 19. Orosházi Nemzetközi Modellrepülőnapon. Az érdeklődőket több különleges gép is várta az Orosházi Városi Modellező Klub jóvoltából.

Kellemesen hűvös, kora őszi időjárás fogadta szombaton a már hagyományos Orosházi Nemzetközi Modellrepülőnap résztvevőit. Az Orosházi Városi Modellező Klub rendezvényére Orosházán kívül Szekszárdról, Szegedről, Szentesről és Bajáról is érkeztek érdeklődők, hogy összehasonlítsák egymással gépeiket és egy jót szórakozzanak.

– Fontos tudni, hogy ez nem verseny, azért jönnek el a repülőtérre a vendégek, hogy barátkozzanak, szórakozzanak, egyfajta csapatépítő célból jött létre a rendezvény még évekkel ezelőtt. Korábban is ide jártunk gyakorolni a modellrepülőinkkel, akkor fogalmazódott meg a gondolat, hogy miért ne lehetne akár egy nemzetközi összejövetelt is szervezni erre a helyre évente egyszer – mesélte Nóbik Gyula, az Orosházi Városi Modellező Klub elnöke.

Hozzátette, a turbinás repülőktől kezdve a kisebb, valamint a több, mint kétméteres modellekig mindenféle géppel találkozhatnak az érdeklődők. Sárga, vörös vagy éppen amerikai mintás repülőgépek is hasították az eget.
– Lehet, hogy különböző felépítésűek, de ugyanolyan jól működnek, mindenki megtalálhatja a maga kedvencét – tette hozzá Nóbik Gyula.

Sebe Ferenc, a kecskeméti klub képviseletében érkezett a Modellrepülő Napra, ahol már évek óta visszajáró vendégnek számít. A repülőzéssel gyermekkorában, 1983-ban ismerkedett meg.
– Én még azon az úton nevelkedtem, hogy mindent végigépítettem a saját kezemmel és ez a mai napig nem változott, hiszen a munkahelyem is ezzel kapcsolatos mind a mai napig – mesélte.

Az idei rendezvény az eddigiekhez hasonlóan vidám hangulatban telt, a gyerekektől az idősebbekig mindenki megtalálhatta a neki tetsző elfoglaltságokat. Minden adott tehát, hogy jövőre hasonlóképp ünnepeljék meg a kezdeményezés jubileumi, huszadik születésnapját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.