- hirdetés -

Ünnepi megyegyűlést tartott a Békés Megyei Önkormányzat közgyűlése a Békéscsabai Jókai Színház Vigadótermében a Megyenappal kapcsolatban. Az ünnepségen jelen volt Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke is.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2014-2019-es ciklus utolsó, egyben ünnepi ülését tartotta. Zalai Mihály, a megyegyűlés elnöke köszöntőjében értékelte az elmúlt öt évet, kiemelve a fontosabb mérföldköveket és tevékenységeket, melyek az időszakot jellemezték. A megyei önkormányzat legfontosabb feladataként a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program előkészítését és lebonyolítását jelölte meg.

Kósa Lajos Békés megye és Békéscsaba helyzetét helyezte górcső alá, előrevetítve a térség előtt álló lehetőségeket. Úgy vélte, a térség jelentős fejlődés előtt áll, csak tudni kell élni a lehetőségekkel. Ezúttal sem maradt el a Békés megyéért kitüntetések kiosztása, melyet a megye társadalmi, gazdasági, tudományos fejlődésében tevékenyen részt vevő személyek érdemelnek ki.

Zalai Mihály az elmúlt öt évet értékelte a köszöntőjében (Fotó: Zentai Péter)

2015-ben alapította az önkormányzat közgyűlése a Polgárokért díjat, amit minden évben egy olyan Békés megyei polgármester kaphat, aki legalább egy cikluson keresztül töltötte be tisztségét és aki a megye történelmi hagyományaira építő kiemelkedő közéleti tevékenységet végzett vagy végez. Idén Völgyi Sándor, Kétsoprony polgármestere érdemelte ki az elismerést.

A kitüntetések átadása után a Békéscsabai Bartók Béla Zeneiskola növendékeinek produkcióját láthatta a közönség, de közreműködtek zenetanáraik, valamint a Békés Megyei Károlyi-huszár és Honvéd Hagyományőrző és Kulturális Egyesület tagjai is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.