- hirdetés -

Ha lassan is, de halad az a beruházás Orosházán, melynek keretében tanuszoda épül az Ady Endre utcán. Augusztus végén megtörtént – a korábban már megkötött ingatlan csereszerződés alapján – a terület birtokba átadása Orosháza önkormányzata részéről és birtokba vétele a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. részéről. Ezzel tehát egy újabb lépéssel kerültünk közelebb a közbeszereztetési eljárás kiírásához.

Rengeteg egyeztetés, rengeteg tervezés és adminisztráció előzi meg a tanuszoda építésének kezdetét. Legutóbb – még augusztus elején – Dávid Zoltán polgármester Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkárt felkeresve tájékozódott arról, hogy hol is tart a folyamat. Augusztus végén előrébb léphettünk, birtokba vette ugyanis a területet a Vagyonkezelő Zrt.

– Minden ráeső feladatot maradéktalanul elvégzett Orosháza Város Önkormányzata, átadtuk a területet is. A birtokbavétel időpontjától az őrzés, fenntartás, üzemeltetés a birtokba vevő feladata – ismertette Orosháza alpolgármestere. A beruházó a Magyar Állam, tehát mind a közbeszereztetés, mind pedig a kivitelezés, pénzügyi teljesítés állami feladat, melyhez azonban az önkormányzat minden segítséget megad – hangsúlyozta Bojtor István.

Hozzátette, reméli, belátható időn belül elkészül a tanuszoda, hiszen ez fontos Orosházának. – Egyrészt azért, mert kedvezően hat a helyi turizmusra, az egészségügyre és a munkahelyteremtésre, de sokkal inkább azért, mert az orosházi gyermekek egészségét szolgálja, és a szervezett úszásoktatás elősegítése mellett a mindennapi sportélet lehetőségeit is bővíti a városban – mutatott rá Bojtor István.

Mint ismert, egy tízszer 6 méteres, 80 centiméter mély, valamint egy 15-ször 25 méteres, 2 méter mély medence épül meg a hozzátartozó öltözőkkel, mosdókkal, büfével, váróval. A beruházás lebonyolításáért és a működtetésért a Nemzeti Sportközpontok felel majd. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megépülő valamennyi tanuszoda, tehát az orosházi is, teljes egészében hazai költségvetési forrásból valósul meg.

Illusztráció: magyarepitok.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.