- hirdetés -

A rendőrség kiemelt feladata a nyári idegenforgalmi szezont követően, az üresen álló nyaralók, üdülők biztonságának és a bűncselekmények megelőzésének biztosítása.

Lassan véget ér a nyár, az üdülőtelepek elnéptelenednek, ami lehetőséget biztosít a betörők számára. A rendőség kéri a nyaralók tulajdonosait, fogadják meg az alábbi tanácsokat:

A nyaraló körüli kerítést tartsuk mindig jó állapotban, és a kaput mindig zárjuk kulcsra. Az udvarról, teraszról az értékeket el kell pakolni, lehetőleg ne is maradjon nagyobb érték a nyaralóban. Figyeljünk arra, hogy a kertben a bokrok, fák, sövények legyenek visszavágva, így elkerülhetjük, hogy valaki észrevétlenül elbújhasson a kertünkben és a járőrök is megfelelően átláthatják az udvart.

Használjunk jó minőségű zárakat, valamint egyéb vagyonvédelmi technikai eszközöket (Fotó: pixabay)

Fontos, hogy az ingatlan nyílászárói jó állapotban legyenek, azokat zárjuk is be. Használjunk jó minőségű zárakat, valamint egyéb vagyonvédelmi technikai eszközöket. Manapság kis költségvetésből is kialakítható egy megfelelő védelmet biztosító biztonsági rendszer, amely távol tartja az illetékteleneket. Egy kamera, mozgásérzékelő, vagy riasztó sokat jelenthet, ha az ingatlan védelméről van szó.

Helyezünk ki egy táblát az ingatlan bejáratánál, amelyen telefonszáma is megtalálható, így rendkívüli eseménykor a hatóságok azonnal tudnak minket értesíteni. A szezont követő inaktív időszakban is ellenőrizzük, vagy ellenőriztessük időnként az ingatlan állapotát.

Figyeljünk a környezetünkre, vegyük fel a kapcsolatot az üdülőtelep gondnokságával, vagy a településen folyamatosan ottélőkkel, legyünk jó viszonyban velük. Tartsuk szemmel egymás értékeit, tartsunk kapcsolatot a helyi rendőrökkel, a polgárőrség önkénteseivel, tájékozódjunk a település történéseiről.

Tájékozódjunk rendszeresen a vagyonvédelem újabb lehetőségeiről is. A modern eszközök és mobiltelefonos alkalmazások azonnali kontrollt biztosítanak.

Ha bűncselekmény áldozatává vált, bejelentést a 112-es segélyhívón tehet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.