- hirdetés -

Újabb fontos triatlonverseny várt Mokcsay Péterre, ezúttal a Tatán rendezett, Old Man Lake nevet viselő rangos megmérettetésen tehette próbára ügyességét és kitartását. Rendkívül erős mezőny gyűlt össze, így az úszás, a kerékpár és a futás versenyszámok során sem volt könnyű dolga.

Több, mint 700 indulóval rajtolt el az Öreg-tótól az Old Man Lake Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokság. A színvonalas verseny mezőnyéből nem maradhatott ki a triatlonban és maratonifutásban is jeleskedő orosházi Mokcsay Péter sem, aki edzőjével az idei szezon legfontosabb versenyeként határozta meg az augusztus 31-i bajnokságot.

– A cél most elsősorban az volt, hogy felmérjük, milyen szintre jutottam el ezalatt a 3 év alatt, hogy mennyire tudom felvenni a versenyt az élmezőnnyel. Edzőmmel, Bartos Dáviddal ezzel a versennyel alapoztuk meg a következő évek munkáit – nyilatkozta.

Nagy verekedés volt az úszás elején, de ezt követően egyenletes tempóban tudott haladni (Fotó: Old Man Lake)

A fiatal versenyző beszámolójában elmondta, az úszás előtt igyekezett jól helyezkedni, a fordulókat és a tömeget figyelembe véve, de így is nagy verekedés volt az első néhány száz méteren, ami miatt nem tudta úgy tartani a tempót, ahogy tervezte. Miután felszakadozott a mezőny, már egyenletes tempóban tudott haladni az elmondása szerint leggyengébb számában.

A 29 percnyi úszást követően a 40 kilométeres kerékpáros szakasz következett.
– A bolyozás tiltott volt a versenyen, így nem használhattuk egymás szélárnyékát, de időnként annyira összesűrűsödött a mezőny, hogy sokunk számára elkerülhetetlen volt. Ez a pálya két körből állt, szerencsére sík aszfalton. 1 óra 7 perc tekerés után érkeztem meg a depóba 35,2 km/h-s átlaggal. Itt az 1 óra 10 percen belüli idő volt a célom, amit sikerült is teljesíteni – mesélte.

Következhetett a triatlon utolsó száma, a futás. A kerékpáros szakaszt követően, az egyébként kedvenc versenyszáma azonban nem a tervei szerint alakult. Tervei szerint 4 perc és 20 másodperces kilométereket szeretett volna teljesíteni a táv első felében és ha úgy adódik, a végén gyorsítani. Egy ideig ez sikerült is neki, a holtpont az ötödik kilométernél jött el.

A kerékpár során sikerült teljesíteni kitűzött célját (Fotó: Old Man Lake)

– Lezsibbadtak a karjaim, szúrt a mellkasom, a tempót is nehezen tudtam tartani. Többször belesétáltam, végül 42-43 perces futóidő helyett 53 percnél érkeztem meg a célkapuba. A célba érkezés után percekig feküdtem, az elején nehezen fogadtam el a tényt, hogy pont a legerősebb számom, a futás sikerült a legrosszabbul – mesélte.

Végül a 18-24 éves korosztályban a 10 helyen végzett a mintegy 20 indulóból, az erős mezőny egészét tekintve pedig a 112 helyen 2:33:25-ös időeredménnyel. A munka azonban nem áll meg, egy rövid pihenő és az egyetemi élet megismerését követően szeptember 29-én a SPAR Budapest Maratonon áll rajthoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.