- hirdetés -

Évek óta foglalkoznak különböző videóklipek és kisfilmek forgatásával a Main One Studio tagjai. Tóth B. Richárd és Horváth Bence legújabb, Secret of the Triangulum nevet viselő alkotásukat egy nemzetközi videópályázatra is benevezték.

– Tulajdonképpen mind a videóklipek, mind a kisfilmek forgatása ugyanakkora hangsúlyt kap, nem teszünk különbséget. Nekem azonban mégis a kisfilmek felé húz a szívem, kreatívabbnak és kötetlenebbnek érzem, hiszen nem kell mindig odafigyelni arra, hogy minden zenére legyen vágva, jobban el lehet benne kalandozni művészileg – mesélte Tóth B. Richárd.

Amíg Richárd elsősorban a felvételekért felel, Horváth Bence előszeretettel alakít jelentősebb szerepeket a stúdió filmjeiben. Ezúttal sem volt másként, a legújabb, Secret of the Triangulum című alkotásukkal pedig komoly céljaik vannak. A filmet ugyanis egy My Rode Reel nevet viselő pályázatra nevezték be, ráadásul, amikor megtalálták a pályázat kiírását, már csak 10 napjuk volt hátra a leadásig. 

Ez azonban egyáltalán nem szegte kedvüket, kemény forgatási napok állnak mögöttük, melyben több ismerősük és barátjuk is segített nekik, illetve Bence nagypapája is szerepelt a mintegy három perces film végén. Az íjászok lövéseit bemutató jelenetnél például eredetileg csak két ember lőtte ki a nyilakat, de őket az utómunka során kibővítették a filmvásznon.

Horváth Bence (b) a főszerepet játszotta, Tóth B. Richárd (j) a kamerát kezelte (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Ugyan szorított minket az idő, de úgy gondoltuk, miért is ne próbálhatnánk meg, főleg úgy, hogy a világ legnagyobb kisfilmpályázatáról van szó. Először persze leültünk, hogy kitaláljunk egy olyan történetet, amihez nem kell sok ember, mégis kivitelezhető. Nem egyszerű feladat, hiszen 3 percben kell elmondanunk a sztorit, aminek van eleje, vége és persze a közepén is történik érdekesség. Ezért döntöttünk az üldözés mellett, de van benne harci jelenet és lezárásnak tekinthető párbeszéd is – ismertette a részleteket Horváth Bence.

A My Rode Reel pályázatán több kategóriában is osztanak ki díjakat, a Main One Studionak is megvan rá az esélye, hogy újabb eszközökkel bővítse a készletét. Mint mondták, filmjeik lényege, hogy a főszereplő rövid idő alatt is látványos és izgalmas helyzetekbe keveredjen, ami most sem változott. 

Forgatási helyszín szempontjából soha nem kell messzire menniük, hiszen a stúdiójukhoz közeli, a Kaszaperi út melletti kis erdő kiváló lehetőségeket biztosít nekik.
– Szeretjük a szélsőségeket, hisz volt már amikor -15 fokban forgattunk, most legutóbb pedig hiába vártuk meg mindig a naplementét, nem mondhatnánk, hogy a hőség megkönnyítette a dolgunkat – mondták.

A kisfilmet az ehhez kapcsolódó werkfilmet a következő linken tudják megtekinteni és szavazatukkal segíteni az érdeklődők: https://www.rode.com/myrodereel/watch/entry/7915#_=_

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.