- hirdetés -

Nagy volt az öröm a Szentesi Madármentő Állomáson augusztus 26-án. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Benedek Szilvia jóvoltából gazdagodott minden tekintetben az intézmény.

Nem ez volt az első alkalom, amikor adományoztak, tavaly a Szikhát kutyamenhelynek gyűjtöttek eleséget, emellett rendszeresen adnak nekik használatlan ruhákat a téli időszakban, hogy a kutyusok ne fázzanak.

A madármentő alapítvány részére sikerült a kért dolgok közül többet is vinni. Nagyjából 60 kilogramm eleséget, 20 flakon fertőtlenítő szert, függönyöket, papírtörlőket, két porszívót, tisztítószert, plédeket, az ott tanuló gyerekeknek legalább 100 darab füzetet, színes ceruzákat, írószereket, rajzlapot, írólapokat.

Külön kiemelendő, hogy nem csak nekik adnak. Az egyesülethez befutó élelmiszer adományokból a családsegítő szolgálaton keresztül más településeken is kapnak, emellett támogatják a hajléktalan szállót, a rákóczitelepi iskolát és a nagyszénási rászorulókat is.

Rengeteg adomány érkezett (Fotó: Facebook)

– Egyrészt a segítség nyújtás vezérelt, másrészt pedig érzékenyíteni szeretném a tagságot a „mások megsegítésére”, hiszen mi is hálásak vagyunk mindazokért a ruhákért, bútorokért, háztartási eszközökért, amit a hétköznapokban behoznak az egyesületi házba, de az áruházi gyűjtéseink során megmozdulnak a városban a jó érzésű emberek. Tervezünk a közeljövőben is hasonlót, mert az átadás óta is hoztak még az egyesületi tagok eszközöket, de más – állatokkal foglalkozó – szervezetet is támogatni szeretnénk. Fel kell hívni a tagok figyelmét arra, hogy amikor lehetőségünk adódik, akkor igenis próbáljunk meg tenni másokért is – fejtette ki Benedek Szilvia.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.