- hirdetés -

A dél-békési származású játékos az elmúlt szezonban az MTK U16-os csapatával ezüstérmet és gólkirályi címet ünnepelhetett. Tehetségére külföldi labdarúgó klubok is felfigyeltek, Zsombor az olasz Bologna együtteséhez írt alá.

Bakos Zsombor az Újpesti Torna Egylettől 2018 júliusában csatlakozott az MTK U16-os alakulatához. A Sándor Károly Labdarúgó Akadémián pallérozódott tovább, remek idényt zárt. Zsombor a korosztályos nemzeti válogatott tagja, nagy álma volt, hogy egyszer egy külföldi top-csapat játékosa lehessen. Pályafutásában újabb mérföldkőhöz ért, a hőn áhított céljáért keményen megdolgozott, immáron egy olasz első osztályú labdarúgó csapat korosztályos keretét erősíti.

– Egy álmom vált valóra a külföldi lehetőséggel, 1+2 évre szerződtem le az olasz klubbal. Július végén költöztem ki Olaszországba, a szigorú orvosi vizsgálatokat követően jelentkeztem a Bologna FC U17-es együttesénél edzésre és készülünk a szeptemberben induló tizennégy csapatos bajnokságra. A játékostársaimmal négycsillagos szállodában lakunk, az edzőközpontba vonattal jutunk el. Az edzések kemények, de élvezem minden percét a kintlétnek. Az aktuális menetrendet mindig egy héttel előre kapjuk meg, edzőmérkőzések, tornák is szerepelnek a programban – mondta el Zsombor.

A fővárosi egyesületben és a válogatottban is jó teljesítményt nyújtott a dél-békési fiatal
(Fotó forrása: sandorkaroly.hu)

A 2003-as születésű fiatal játékos Olaszországban iskolarendszerben tanulja a nyelvet, Magyarországon pedig magántanulói jogviszonnyal folytatja tanulmányait. A nyelvtudás hiánya ellenére a beilleszkedés és saját maga elfogadtatása igen könnyen ment, az olasz srácok rendkívül segítőkészek voltak, az új játékosoknak járó „éneklős beavatáson” is már átesett. Társaival és edzőjével egyelőre angolul érteti meg magát és ekképpen kapja az instrukciókat is.

– Egy fantasztikus ügynökség áll mögöttem, amelynek tagjai minden nap biztosítanak arról, hogy minden felmerülő problémát megoldanak, így a dolgom csak annyi, vigyázzak az egészségemre és felhőtlenül, boldogan focizzak. A pihenőnapokkor az olasz társak hazautaznak. A családommal, barátaimmal, ezer kilométerre az otthonomtól elsősorban az interneten keresztül tudom tartani a kapcsolatot, támogatnak céljaim elérésében, ez jóleső érzéssel tölt el. Az eddigi edzéseim szuperek voltak, a meccseken mindig több és több percet játszottam, már gólokat is szereztem – emelte ki Bakos Zsombor.

Bakos Zsombor az MTK színeiben korosztálya gólkirálya lett az elmúlt szezonban
(Fotó forrása: sandorkaroly.hu)

Az MTK játékosai is gratuláltak neki, sok sikert kívántak a kinti szerepléshez. A kapcsolatot továbbra is tartják, annál is inkább, hiszen többen közülük szintén a nemzeti korosztályos válogatott tagjai. Zsombor ezentúl is mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövőben is magára ölthesse a címeres mezt.

Korábban megírtuk, a labdarúgás gyermekkora óta meghatározza Zsombor mindennapjait. Orosházán született, Mezőkovácsházán nevelkedett. Karrierje első nagy kiugrásának a Békéscsabai Labdarúgó Akadémiát tekinti, ahol az eltöltött három évet követően, 2015-ben az Újpesti Torna Egylethez került (UTE), majd 2018 nyarán az MTK csapatához igazolt. A Bologna FC ajánlatával gyermekkori álma valósult meg.

Fotók forrása: mlsz.hu; sandorkaroly.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.