- hirdetés -

Pályázati forrásból és önkormányzati önerőből újult meg négy idősek klubja Orosházán, melynek köszönhetően kényelmesebb és biztonságosabb körülmények fogadják a klubtagokat. A beruházásokat augusztus 22-én adták át a Gyöngyvirág Idősek Klubjában.

A Reménység, az Őszirózsa, az Öreg Tölgy és a Gyöngyvirág klubok ünnepélyes átadóját tartották a Székács József utcai Gyöngyvirág Idősek Klubjának udvarán augusztus 22-én. Dávid Zoltán polgármester megnyitóbeszédében kifejtette, egy fontos, sokakat érintő fejlesztés zárult le.

– Mintegy 150 millió forint forrásból valósulhatott meg négy idősek klubjának felújítása, a TOP-os forrás mellé önkormányzati önerőt is rendeltünk és azt hiszem, valóban egy szép, kényelmes és méltó környezetben tölthetik most már mindennapjaikat időseink. A mostani fejlesztések által az itt dolgozók munkakörülményei is nagymértékben javultak, remélem, mindenki megelégedésére. Idős barát díjjal is elismert önkormányzatként kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy időseinknek méltányos és nyugodt körülményeket biztosítsunk. Örülök, hogy most e vállalásunknak is eleget tehettünk, de természetesen itt nem állunk meg – mondta beszédében a polgármester, majd kiemelte, hamarosan újabb beruházások indulnak, melyek az Ezüst Fenyő Idősek Otthona és Platán Idősek Otthona energetikai korszerűsítését és fejlesztését irányozzák meg.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ (ESZK) igazgatója elmondta, a pályázatnak köszönhetően történt meg a helyiségek festése, a nyílászárók cseréje, a külső falak szigetelése és teljesült az akadálymentesítés minden körű feltétele.
– A klubok kívül, belül átalakultak, megszépültek. Megnyugtató számunkra, hogy a fenntartó, Orosháza Város Önkormányzata kiemelt feladatának tartja, hogy az ESZK intézményei folyamatosan fejlődjenek, és az általunk nyújtott szolgáltatások minősége még inkább javuljon. A tárgyi feltételeket tekintve: új bútorok, textíliák és egyéb használati tárgyak állnak az idősek rendelkezésére a felújított klubokban, ezeket az intézmény saját költségvetéséből vásárolta meg – mondta beszédében az igazgató.

Az ünnepély zárásaként Németh Józsefné, a Reménység Klub tagja osztotta meg ünnepi gondolatait a megjelentekkel, kiemelve, ezek az idős klubok a második otthont jelentik a tagoknak, így nagyon örülnek a megújult, megszépült környezetnek, majd egyik versének ideillő soraiból idézett a hallgatóságnak.

Mielőtt a megjelentek közösen körbejárták volna a megújult épületet, előtte Dávid Zoltán, Bogárné Kiss Ildikó és Szőke Sándor, a kivitelező Sonita Hungary Kft. ügyvezető igazgatója vágták át a nemzeti szalagot, mellyel hivatalosan is átadták a megújult klubokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.