- hirdetés -

A Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete augusztus 20-át megelőzően tartotta ünnepi közgyűlését, melyen öt sportág képviselőit tüntették ki.

A huszonhat sportági szövetséget és civil szervezetet tömörítő megyei egyesület rendszeresen augusztus végén tartja ünnepi közgyűlését. Az idei rendezvényen mások mellett két orosházi sportvezető, Bogdánffy Csaba és Zsiga Zsolt munkáját ismerték el.

Békés Megye Harcművész Sportjáért kitüntetést kapott shihan Zsiga Zsolt karatemester. A méltatásban elhangzott, hogy a kitüntetés odaítélésekor figyelembe vették a karate sportban végzett 38 éves munkáját, különös tekintettel az edzőként, sportvezetőként töltött évekre.

A mester a kitüntetéssel, a hazai teremben (Fotó: Rosta Tibor)

Zsolt shihan aktív sportolóként többszörös magyar bajnok, Európa-bajnok volt. Edzőként három alkalommal volt a válogatott szövetségi kapitánya. 137 Európa-bajnoki, világbajnoki, Európa- és világkupa dobogós helyezés fűződik az ő és tanítványai nevéhez. Válogatott edzői időszakához köthető a magyar kyokushin eddigi legnagyobb eredménye, a Haszman Béla által szerzett, súlycsoport nélküli világbajnoki cím. Az versenyeredményeken túl értékelték Zsiga Zsolt sportdiplomáciában elért sikereit is. Az elismerést Marik Lászóné elnök és Gregor László alelnök adta át. Zsiga Zsolt a kitüntetéssel kapcsolatban elmondta:
– Nagy öröm és megtiszteltetés számomra ez a díj. Nagyon lélekmelengető, hogyha sok év munkáját így, vagy úgy, de elismerik a vezetőink.

A másik kitüntetett orosházi sportvezetőt, Bogdánffy Csabát sem kell városunk sportszerető közönségének bemutatni.

Sok év kiváló munkáját ismerték el

Közel 55 éve foglalkozik az általa nagyon szeretett sportággal, az asztalitenisszel. Először, mint játékos, majd nagyobb sikereit, mint edző (szakedzői diplomát szerzett) érte el, csapatát évek óta az Extra ligában tartja. Sok tehetséget nevelt már. Orosházán 30 éve a női csapat mestere. Békés Megye Asztalitenisz Szövetség elnökeként is tevékenykedett. Mindezért, Békés Megye Asztalitenisz Sportágáért kitüntetésben részesült.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.