- hirdetés -

Két kérdésre kerestünk választ az orosházi sportolók között.

Az év vége a számadás ideje, mi is erre kértünk néhány orosházi és orosházi kötődésű sportolót, sportvezetőt: mit tenne a karácsonyfa alá, avagy mire volt legbüszkébb ez évben, valamint milyen tervei, céljai vannak az újévre?

Károlyi Csilla, az Eötvös DPSE világbajnok búvárúszója: Ez az év mindenki számára különlegesen alakult. Elhalasztották a világbajnokságot, ami számomra kvalifikáció lett volna a Világjátékokra. A lehetőségekhez mérten folytattam a felkészülésemet. Augusztusban vettem részt az első versenyen, jól sikerült. Novemberben két számban is országos bajnok lettem. Célom, hogy 2021-ben megszerezzem a kvalifikációt a Világjátékokra. Mindenkinek kellemes ünnepeket és sikeres újévet kívánok!

Shihan Zsiga Zsolt, az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) elnöke: Mit tennék a fa alá? Talán a legfontosabb mindenkinek – egészséget! Mert az bárminél fontosabb és egy sportoló első számú segítője a siker elérésében. Szóval a fa alá ezt tenném mindenkinek. A 2020-as évet örökre elfelejteném! Alig volt verseny, edzőtábor, továbbképzés, sportrendezvény, elmaradt a sportbál, tehát szörnyű és keserű év volt. Sikerorientált embereknél ez egyenlő a halállal. Semmi aktív dolog és minden passzív mögötted, melletted. Ez katasztrófa! Ezért az új évtől jó egészséget várok mindenkinek és rengeteg eseményt, ami által újból aktív, gazdag életet, sportéletet élhetünk. Eredményeket magunknak, az egyesületünknek, a városunknak és hazánknak, Magyarországnak. Kívánok sok aktív tanítványt és sok támogatót és szimpatizánst, akik értünk vannak és nekünk segítenek.

Böczögő Dorina tornász: Nehezen indult az idei év, éppen felkészültünk az év első versenyére mikor közölték, nem rendezik meg azokat. Szerencsére én csak hat hetet hagytam ki a karantén miatt, és mivel otthon mindennap edzettem, egészen hamar visszarázódtam a rendes edzésekbe. Mindenki szkeptikus volt az idei Európa-bajnokságot illetően, amit végül decemberre halasztottak, és több lehetséges helyszín után Mersinben rendeztek meg. A csapat bronzérmes lett és úgy érzem, hogy bár nehezen indult, nagyon szépen fejeződött be az év számomra. Jövő évben is szeretnék hasonló formában versenyezni, mint az idei év végén.

(Fotó: Micheller Szilvia)

Lustyik Levente, a Gyirmót FC labdarúgója: Sajnos a 2020-as év nem az én évem volt, ahogy sok más embernek sem. Az év elején januárban kezdtem el edzeni újból a csapattal a hosszú sérülésem után, de nem sokkal később a bajnokság félbeszakadt a Covid miatt. Mindezek után egy jobb időszak következett, hiszen sikerült a Gyirmót csapatához szerződnöm, amely nagy boldogság számomra, de ez a felhőtlen öröm sem tartott sokáig. A bajnokság elején a Siófok elleni idegenbeli mérkőzésen a 92. percben sípcsonttörést szenvedtem, így három hónapon keresztül gipsz volt a lábamon és utána kezdődött a rehabilitáció. Az új évben a fő célom, hogy végre egy sérülésmentes és mindemellett sikeres szezont fussunk a gyirmóti csapattal.

(Fotó: gyirmotfc.hu)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.