- hirdetés -

Az észtországi Tallinban rendezett Junior Birkózó Világbajnokságon szerepelt az Orosházi Spartacus kiválósága Szél Anna. Nem úgy sikerült a világverseny, mint azt vártuk.

Az orosházi Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló nagy reményekkel és éremért utazott a világbajnokságra és úgy esett ki és lett nyolcadik, hogy senki nem győzött ellene. Hazaérkezésük után Annával, és klubelnök édesapjával értékeltük ki az ott történteket.

Úgy indult a verseny, ahogy vártuk, Anna első ellenfelét, egy kazah lányt legyőzve jutott a nyolcad döntőbe, ahol az Európa-bajnokságról jól ismert orosz Verbina következett. Csakúgy, mint az előző döntőben, itt is döntetlen született kettejük mérkőzésén. A birkózásban azonban nincs döntetlen, a nagyobb értékű, vagy a később végrehajtott akció dönt. Itt is ez történt és megint nem a magyar versenyző javára.

Reméljük, sok verseny után láthatjuk még ezt a mosolyt

– Már a sorsolás sem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Az általunk kevéssé ismert, de kiváló ázsiai birkózók, és az orosz Európa-bajnok, mind Anna ágára kerültek – idézi fel Szél Attila. – Akikkel küzdött, mind idősebbek voltak nála, ennek ellenére fej-fej mellett haladtak. Az utolsó másodpercekben nem tudta kivédeni az orosz támadását és 4-4 után ő vesztett. Elkönyveltük magunkban a kiesést, hisz a győztes következő ellenfele a világbajnok japán lány volt – meséli a klubelnök.

Mint kiderült korai volt, mert az Anna elleni győzelemtől Verbina szárnyakat kapott és általános meglepetésre legyőzte a japánt, ezzel utat nyitva a magyar lány számára a vigaszági küzdelmek felé. Anna több mint két kilót fogyasztott az nap este, hisz a vigasz előtt is van mérlegelés. Hozta a súlyát és következett a koreai ellenfél.

– Itt is nüanszokon múlott. Nem akarok semmit a bírók nyakába varrni, de volt néhány „érdekes” döntésük. Nagyon nehéz egy passzív, csak blokkolásra törekvő ellenféllel birkózni és koreai nem csinált semmit. Több challenge és visszanézett akció után ismét döntetlen lett és ismét nem nekünk volt ez jó eredmény. Talán még ki kellett volna Annának találni valamit – summázza Szél Attila.

Az orosházi kiválóság szomorúan konstatálta a kiesést és ez a bosszúság csak fokozódott, mikor a verseny végén kiderült, hogy az általa rendszeresen legyőzött lengyel lány lett a világbajnok. Néhány nappal a verseny után, mikor kissé már leülepedtek a történtek, ő is higgadtabban értékelt.

– Nagyon nehéz volt a sorsolásom és tényleg csak hajszálon múlt mindkét döntetlennél a siker. Talán nem voltam elég éles, tehettem volna még többet. Ez most így sikerült de azt hiszem nem szabad ettől összetörnöm. Dolgozunk keményen tovább, hogy legközelebb ezek a meccsek már az én javamra dőljenek el – teszi hozzá az Európa-bajnoki bronzérmes.

Ha minden a tervek szerint alakul, Szél Annának legközelebb a szeptemberi felnőtt VB-n szurkolhatunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.