- hirdetés -

Ötből négy női súlycsoportban volt érdekelt a magyar küldöttség az Észtországban rendezett junior birkózó világbajnokság szerdai versenynapján. Az 55 kilogrammos súlycsoportban versenyző orosházi Szél Anna egy győztes és egy vesztes mérkőzésen van túl, csütörtökön a vigaszágon folytathatja a küzdelmeket.

A szabadfogásúakat követően (ebben a kategóriában egy bronzéremmel zárt a magyar küldöttség), szerdán a női birkózók versengésével folytatódott a sportág 2019-es, Tallinnban rendezett junior világbajnoksága. Az 55 kilogrammos súlycsoportban orosházi indulóért is szoríthattunk, Szél Anna Európa-bajnoki ezüstérmesként érkezett Észtországba.

Anna ezúttal a nyolcaddöntők során kapcsolódott be súlycsoportja küzdelmeibe. Elsőként egy kazah lány ellen lépett szőnyegre, ahol szoros, de egyértelmű 4-1-es győzelemmel zárta a Djusszengalij elleni mérkőzést.

Egy győztes és egy vesztes mérkőzésen van túl Szél Anna, a vigaszágon folytatja (Fotó: United World Wrestling)

Következhetett az orosz Verbina, akit már jól ismerhetett korábbról, legutóbb a junior korosztály Európa-bajnoki döntőjében találkoztak, ahol pokoli szoros mérkőzésen szenvedett tőle vereséget. A forgatókönyv ezúttal is hasonlóan alakult, hiszen 4-4-et mutatott a mérkőzés végén az eredményjelző, ami azonban az orosz versenyzőnek kedvezett.

Anna számára azonban nem ért véget a verseny, orosz ellenfele az elődöntőben a japán versenyzőn is túljutott, a Spartacus birkózója így augusztus 15-én, délelőtt a vigaszágon folytathatja a küzdelmeket. Ha sikerül túljutnia dél-koreai riválisán, akkor a súlycsoport bronzérméért szállhat harcba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.