- hirdetés -

Huszonnyolc éve működik, rengeteg orosházi és szegedi intézmény takarításáért felel, de továbbra is új kihívások előtt áll az AMO Takarító és Szolgáltató Bt, melyről Orovecz Gyöngyit, a cég ügyvezetőjét kérdeztük.

Az AMO Takatító és Szolgáltató Bt-t 1991. július 15-én indították el a tulajdonosok, a cég tevékenysége ekkor még csak a Guardian Orosháza Kft. takarítására terjedt ki. Az elmúlt 28 év azonban rengeteg változást hozott a vállalkozás életében, ma már számtalan helyszínen dolgoznak, az általuk nyújtott ipari takarítást elsősorban cégek, gyárak és irodák veszik igénybe.

– Az ipari- és az irodatakarítás számít cégünk legfőbb tevékenységének. Előfordul, hogy a kettőt összevonjuk, így van ez jelenleg a Guardian Orosháza Kft-nél és az O-I Hungary Kft-nél is – mondta el Orovecz Gyöngyi ügyvezető.

1991-ben alakult meg az AMO Takarító és Szolgáltató Bt.

A lakosság felé azonban az elmúlt időszakban a vállalkozás szüneteltette a szolgáltatást, de mint azt az ügyvezető elmondta, ez csak átmeneti állapot. Nehéz új munkaerőt találni. Az AMO Bt. eddig azonban minden helyzetben megtalálta a megoldást és nem lesz ez másként ezúttal sem.
– Szerencsésen átvészeltük a 2008-as gazdasági világválságot is, leépítés és az ügyfelek elvesztése nélkül. A jelenlegi szituáció egyedülálló, terveink szerint az őszi időszakig állhat fenn ez az állapot. Reményeink szerint szeptember végén, október elején újra fel tudjuk építeni a lakosság felé történő takarítást is – tette hozzá Orovecz Gyöngyi.

Két fronton dolgoznak – Szegeden is fontos épületeket takarítanak

A cég öt évvel ezelőtt Szeged belvárosában is irodát nyitott, a hét egyik felét ott, a másikat Orosházán töltik. Szegeden olyan intézmények tartoznak az AMO ügyfélkörébe, mint a rendőrség, az ügyészség vagy éppen a Szegedi Fegyház és Börtön (ismertebb nevén Csillag Börtön).

A Csongrád megyei Rendőrséggel régi jó kapcsolat fűzi össze a vállalkozást. Jelenleg is nyolc rendőrségen illetve rendőr örsön dolgoznak. Orosházán a már említett Guardian Orosháza Kft. és az O-I Hungary Kft. mellett többek között az AKG Zrt., a Vasex, valamint a Szkaliczki és Társai Kft. is a cég ügyfélkörébe tartozik.

Számos intézmény tartozik az AMO ügyfélkörébe (Fotó: AMO)

Orovecz Gyöngyi elmondta, az egyetlen kérdést a cég vezetésének utánpótlása jelenti számára.
– A lányaim hozzám hasonlóan vállalkozó szelleműek, ezt tanulták itthon. Egyikük a Szegedi Tudományegyetemen tanszékvezető, valamint egy magántanoda tulajdonosa, a másik az egyetemi munkája mellett a SzegedOffice Rendezvényiroda ügyvezetője és tulajdonosa. De talán az unokámban még bízhatok – tette hozzá mosolyogva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.