- hirdetés -

Megint adathalászok pályáznak az OTP Bank ügyfeleinek adataira: a csalók az OTPdirekt frissítésére szólítják fel áldozataikat a PSD2-re hivatkozva e-mailen és közösségi oldalakon keresztül. A tájékoztatás nem az OTP Banktól származik, ezért a hatóságok felé a bank megtette a szükséges intézkedéseket – írja az OTP weboldalán.

A szöveg valótlanságokat tartalmaz és szövegezése is magyartalan, nehezen értelmezhető. A pénzintézet éppen ezért arra kéri ügyfeleit, ne kattintsanak a megadott linkre, az internetbanki szolgáltatásokat csak az OTP Bank honlapjáról közvetlenül elérhető OTPdirekten, vagy a mobilbanki applikáción keresztül vegyék igénybe.

A bank arra is felhívja a figyelmet netbanki nyitóoldalán, hogy adathalász csalók rendszeresen megkísérlik megszerezni az óvatlan ügyfelek banki adatait. Az OTP Bank minden esetben megteszi az ilyenkor szokásos óvintézkedéseket, fejlett rendszereket alkalmaz a csalókkal szemben, a tudomására jutott gyanús esetekben pedig figyelmezteti ügyfeleit. Ugyanakkor az ügyfelektől is kellő elővigyázatosságot várnak el, ehhez pedig egy tájékoztató oldalt is létrehoztak. Aki óvatlan, beírja a jelszavát az áloldalakra, akár a pénzét is elveszítheti!

(Kiemelt kép forrása: sg.hu)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.