- hirdetés -

Búcsút int Trips nevű applikációjának a Google. A lépést azzal magyarázták, hogy a Google saját oldalán minden olyan funkció elérhető, amit a program kínál, ezért úgy döntöttek, nincs értelme tovább üzemeltetni az alkalmazást.

Három évvel ezelőtt nagy reményekkel indult a Google mobilos szolgáltatása, augusztusban viszont úgy döntött, leállítja az utazáshoz készített applikációt.

A program többféle feladatra is alkalmas volt, hiszen összegyűjtött a kirándulás megtervezésével kapcsolatos összes információt, szálláshellyel és repülőjegyekkel kapcsolatos tudnivalókat, valamint magáról az utazásról is elérhetők voltak rajta hasznos információk. Ezen kívül értékes helyszíneket vagy éttermeket ajánlott a felhasználóknak.

A Trips nevű alkalmazás előnye volt még ezen kívül, hogy a túrához kapcsolódó tervet internet nélkül is képes volt megjeleníteni. A Google viszont ugyanilyen néven üzemeltet egy másik, de újabbnak számító szolgáltatást is működtet, ehhez azonban nem tartozik alkalmazás, egy mobilról is elérhető weboldalon is lehet használni.

A Google közleménye szerint az applikáció augusztus 5-től kezd leállni, ennek jelei azonban jelenleg még nem látszódnak, hiszen iOS-re és Androidra is letölthető még.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.