- hirdetés -

Új alkalmazást fejlesztett ki az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat kérelmezők számára a Magyar Államkincstár. A mobilGAZDA néven futó applikáció a termelők, a falugazdászok és a Kincstár számára is gyorsítja és könnyíti az ügyintézést.

Az idei Egységes Kérelem megnyílásával (április 7.) egyidejűleg bemutatkozó applikáció célja, hogy használatával a gazdálkodók valós időben és közvetlenebb kommunikációs csatornán keresztül informálódhassanak a támogatásaik kapcsán jelentkező lehetőségekről és kötelezettségekről. Használata az információcserét fokozza, a gördülékenyebb kérelemkezelést segítheti előre, valamint a támogatási döntés hamarabb történő meghozatalát és gyorsabb kifizetést.

A dinamikus ügyintézés mellett az applikáció megfelelő használata kevesebb helyszíni ellenőrzést is jelenthet a gazdálkodók számára. Az ügyfélszolgálati funkciók között megtalálható lesz például az időpontfoglalás, illetve a mobil eszközökre a kérdés-válasz felület, így a gazdálkodók bárhonnan, bármikor feltehetik kérdéseiket. A Kincstár emellett tájékoztató és figyelemfelhívó üzenetek és naptárbejegyzések küldését is tervezi.

Tájékoztatási funkciójának köszönhetően a gazdálkodók részletes információt nyerhetnek a folyamatban lévő vagy lezárt támogatási ügyeikről, kifizetési adataikról, emellett megtekinthető lesz minden ügyfélnyilvántartásba vett adatuk is, de az alkalmazás segítségével a termelők többek közt beadhatják egyes elektronikus bizonylataikat is. A Kincstár tervei szerint az alkalmazás további hasznos funkciókkal is bővül majd a jövőben, segítve ezzel a gazdálkodókat és az őket támogató szakembereket, falugazdászokat is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.