- hirdetés -

Izgalmas hajrá után az Aranyodi lett a városi kispályás bajnok.

Régen látott hosszú, izgalmas bajnokságot kísérhettünk figyelemmel a 2018/2019. évi városi kispályás labdarúgó bajnokságban. A végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Aranyodi A.B. Medica végzett az első helyen. Ennek apropójául beszélgettünk Gyuga Zsolt csapatvezetővel.

Mikor alakult a csapat, milyen tervekkel kezdték el a bajnokságot?

– A csapat 2009-ben alakult újjá, a régi Határőrség csapatból, amely az 1980-as évek végétől szerepelt a városi kispályás bajnokság különböző osztályaiban. Az akkori játékosok igényelték, hogy alakuljon meg az új csapat. Az volt a cél, hogy jöjjön létre egy baráti társaság, akikkel hetente össze lehet jönni egy kis testmozgásra és utána egy baráti beszélgetésre. Az évek során a csapat összetétele szinte teljes változáson esett át és ennek kapcsán is folyamatosan fejlődött, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a 2010-es évek közepén háromszor is bajnokságot nyert, akkor volt olyan időszak, amikor egymást követő 41 mérkőzés alatt sem találtunk legyőzőre. A kezdetek óta a mai napig tagja a kollektívának György Sándor, aki jelenleg már „szakmai” és egyéni támogatóként segít. A idei bajnoki kiírásra egy kicsit felfrissítve játékosaink számát, egy jó szereplés reményében vágtunk neki.

Kik alkotják a csapatot?

– A csapat életkorbeli összetétele ellenére (16-53 évesig) a játékosok barátságban állnak egymással, többen egy csapatban is szerepelnek, alacsonyabb osztályú mérkőzéséken, vannak rendőrök, játékvezetők, pedagógusok közöttünk. Csapatnévsor: Krcsméri Milán, Krcsméri Gábor, Lovas László, Motyovszki Gábor, Somogyvári Tibor, Serfőző Jenő, Gyuga Barnabás, Moszheim János, Poljak Dániel, Ibrányi Lajos, Poljak Milán, Kovács Imre, Roszkos Roland, Lévai Norbert, Bakó Károly, Szanda Zoltán, Nagy Róbert, György Balázs, György Sándor, Gyuga Zsolt. A szezon folyamán voltak, akik munkahelyi elfoglaltság vagy sérülés miatt nem tudtak rendelkezésre állni és vannak, akik másik csapathoz igazoltak. A mérkőzéseken így is 8-10 fővel meg tudtunk jelenni.

Kik segítették a gárda működését?

– Nagyon nagy köszönettel tartozunk az Aranyodi Autósboltnak, az orosházi Medica presszónak, illetve a Csikaiszer Építőipari Kft-nek, a Naplemente Kft-nek, György Sándornak és Serfőző Jenőnek és minden hozzátartozónak, családtagnak, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak a sikeres, jó szerepléshez.

További tervek?

– A bajnoki címet egy pizzázással egybekötött jó hangulatú összejövetellel ünnepeltük meg az egyik nagyon kedves szponzorunknál, a MEDICA presszóban, ahol köszöntöttük segítőinket, játékosainkat. Az ünneplést követően mindenki letölti megérdemelt pihenőjét. Reméljük, hasonló sikereket érünk el az újonnan induló bajnokságban is. Játékosaink közül egy páran jelezték, hogy más csapathoz igazolnak, érkező oldalon egyelőre nincs jelentkező.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.