- hirdetés -

A határőr nyugdíjasok nyugállományban is igyekeznek aktívan tölteni napjaikat, miközben nem feledkeznek meg a jó kapcsolatok, barátságok ápolásáról sem. A közelmúltban két jó hangulatú eseményen is részt vettek.

A Vajdasági Magyarkanizsán a helyi nyugdíjas rendőr egyesület szervezésében került sor a „Szerb Rendőrség Napi” rendezvényre, melyre 9 másik Vajdasági Nyugdíjas Egyesület mellett meghívót kapott a Csongrád Megyei Nyugdíjas Egyesület és a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete. A rendezvényen, amelyen közel 250 fő vett részt, a Határőr Egyesület 12 fővel képviseltette magát.

Radován Krjasits magyarkanizsai elnök és Dr. Havasi Zoltán ny. r. dandártábornok üdvözölte a jelenlévő egyesületek képviselőit és a jó együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet.

A versenyzést is szeretik, és eredményesek is (Fotó: Határőr Nyugdíjas Egyesület)

Ezt követően különböző ügyességi versenyeken mérték össze képességeiket az Egyesületek csapatai. Akik nem versenyeztek, egy Tiszai hajótúrán vehettek részt.

A versenyek befejeztével az értékelés következett, ahol a Határőr Egyesület női versenyzői korongdobásban a 3. helyezést érték el és hozták el az érte járó kupát. Ezt követte egy finom ebéd elfogyasztása, majd tovább folytatódott és a késő délutáni órákig tartott a zene, a tánc, a baráti beszélgetés.

Agárdi kirándulás

Régi vágya teljesült a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesületének, amikor júliusban 3 napra a Velencei tóhoz látogattak el. Szellős laza program volt kidolgozva úgy, hogy a környék főbb nevezetességeit látnivalóit is megtekintsék, de legyen idő, fürdésre, beszélgetésekre, aktív pihenésre.

Megnézték a Gárdonyi Géza Emlékház múzeumot, Dinnyésen a szabadtéri Várkert múzeumot és több órát töltöttek el a Katonai Emlékpark részletes megtekintésével, melyet a Gárdonyi Rendőrkapitányság volt vezetője vezényelt le. Itt került sor a Határőr Emlékmű és Kopjafa megkoszorúzására is.

Tartalmasak, érdekesek voltak a kirándulások (Fotó: Határőr Nyugdíjas Egyesület)

Nem maradt ki a Velencei-tó körüli buszos kirándulás, valamint Velence és Gárdony települések megismerése.

Nagyon gyorsan elrepült a 3 nap, fürdeni nem sokat tudtak, a víz hőfoka miatt, de minden más tartalmas program kárpótolta a csapatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.