- hirdetés -

Hazánk teljes területén alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulására, de legnagyobb valószínűséggel keleten várható számottevő esőzés.

Szerdán szórványosan számíthatunk zivatarokra viharos (60-80 km/óra) szél, helyenként felhőszakadás (30 millimétert meghaladó mennyiség) és jégeső kíséretében. A Dunától keletre (ezen belül nagyobb eséllyel az Alföldön) kora este a zivatarokat néhol 90 km/óra feletti széllökés, és nagyobb méretű jég is kísérheti, továbbá a keleti országrészben lokálisan 50 millimétert meghaladó csapadékra is van esély – számol be a kiderül.

Éjjel a zivatarok nagy része megszűnik, főleg keleten azonban még hajnalban is lehet villámtevékenység, ott néhol felhőszakadás (20-30 milliméter) is előfordulhat.

Másodfokú figyelmeztetés érvényes felhőszakadás kialakulásának lehetősége miatt szerdán a keleti megyékben: Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád megyékben. Ugyancsak másodfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok miatt Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben.

A fennmaradó területeken elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok és felhőszakadás kialakulásának lehetősége miatt.

A középhőmérséklet szerdán 25 fok körül alakul.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.