- hirdetés -

Önfeledten szórakozó és mosolygó gyerekekkel telt meg az Orosháza szélén található Gellértegyházi Szabadidős Történelmi Emlékpark július első hetében, amikor 33 orosházi és 7 határon túli gyermek nyaralt a Rotary Gyermektáborban.

Az alapcél most is az volt, hogy a jó tanuló, de nehéz körülmények között élő orosházi gyerekek élményekkel teli hetet töltsenek el.
– A Rotary Club Orosháza immár a kilencedik gyerektábort szervezte, és ez volt a második alkalom, hogy erdélyi gyerekek is érkeztek. Orosházáról 33 kisdiákot javasoltak a pedagógusok, a határon átívelő kapcsolatnak köszönhetően pedig a Rotary Club Szamosújvár tagjai az erdélyi Szék faluból hoztak hét gyermeket – mondta bevezetésként Mák Imre. A tábor vezetője hangsúlyozta, az elmúlt évekhez hasonlóan a költségeket most is a februári Jótékonysági Rotary Bál bevételéből fedezték, emellett pedig több magánszemély és vállalkozó segített akár anyagilag, akár személyes részvétellel.

A csapat (Fotó: Mák Imre)

A július 1-5 közötti tábor központja Gellértegyházán volt. Az első napon Kis Rozália rendőr főhadnagy tartott előadást közlekedésbiztonsági ismeretekről, majd csoportos játékokon vettek részt a gyerekek Török Attilával. A keddi nap a testmozgásé volt: a csapat Gellértegyházáról átsétált Gyopárosfürdőre, ahol jöhetett az önfeledt strandolás kifulladásig. Könnyítésként a visszautat a Dottó kisvonattal tették meg a srácok, de estére így is garantált volt a jó alvás. Szerdára nyugisabb programot szerveztek a rotarysták: az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének önkéntes segítőivel, pedagógusok, méhészek, íjászok bevonásával kézműves foglalkozások, játékok, agyagozás, mézeskalács készítés, íjászkodás és sütés-főzés volt a program. Csütörtökön kirándulás várta a gyerekcsapatot. Az úticél Szarvas volt, ahol a Mini Magyarország, majd a hajókázás után elmentek a Körösvölgyi Látogatóközpont és Vadasparkba. A záró napon a diákok csapatokat alkottak, egymással vetélkedtek és kvízjátékot tartottak Szitó Imre vezetésével. Estére pedig megérkeztek a szülők is, így a szervezőkkel és a gyerekekkel közösen a tábortűz és a sülő szalonna mellett elevenítették fel a tábor legjobb pillanatait.
Folytatás jövőre, ugyanitt!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.