- hirdetés -

Jól teljesít az orosházi turizmus, ami megfigyelhető az Alföld Gyöngye Hotel és a város kempingjeiben is.

A májusi szezon pedig nem indult jól, hiszen hosszú csapadékos hetek voltak. Júniusban már kedvezően alakult az időjárás, ami pozitívan hatott az árbevételekre is. Csobota-Kis Árpád, az Alföld Gyöngye Hotel szállodavezetője úgy véli sokkal jobban zárulhat az idei év, mint a tavalyi, pedig az is rekord volt.

– Nagyon jól áll az orosházi turizmus, a bevételünk az eddig eltelt időszakban tíz százalékkal emelkedett, mindez annak ellenére, hogy itt a hotel mellett építkezések folynak és az időjárás sem alakult sokáig kedvezően. Leginkább családok és a nyugdíjas korosztályok foglalnak nálunk szobát, de egyre több csoport és sportegyesület száll meg itt – fogalmazott a szállodavezető.

A hotel lobbijában elhelyezett térképről kiderül, hogy a leginkább Budapestről és vonzáskörzetéből, valamint Kelet-Magyarországról érkeznek a vendégek. Csobota-Kis Árpád szerint Gyopárosfürdő mellett komoly vonzóerőnek számítanak az Orosházi Nyár rendezvényei is, hiszen rengeteg turista érdeklődik náluk ezek iránt.

Azt már Benkő Ferenctől, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójától tudtuk meg, hogy a városi kempingek és az ott található öt darab összesen negyven fős faházak is rendkívül népszerűek. A lakókocsis vendégek mellett több környező város iskolája választotta Gyopárosfürdőt osztálykirándulás helyszínéül. Így többek között Szegedről, Gyomáról, Szarvasról és Szolnokról is érkeztek diákcsoportok. Többségük az újonnan bevezetett csomagokból választott egy-két éjszakás időtartamra, amely étkezést, Dottó vonatozást, Kalandpark-, és fürdőbelépőt tartalmaznak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.