- hirdetés -

Ezen a hétvégén is folytatódott a Családi Csobbanás programsorozat a gyopárosi strandon. Számos játék, kézműveskedési lehetőség, vidám koncert várta a kicsiket és a kicsit nagyobbakat, hogy „kipihenjék” az egész napos fürdőzés fáradalmait.

Bár az időjárás nem a legkellemesebb „strandolós” arcát mutatta, ez a szombat sem múlt el Családi Csobbanás nélkül, csak a helyszínen kellett változtatni: a főbejárat melletti füves terület helyett az úszómedence közelében felállított rendezvénysátor adott otthont a programoknak és nyújtott fedezéket az eső elől.

Ide kerültek az asztalok, amelyeken számos kellék és eszköz várta a gyerekeket, hogy aztán a kis kezek kedves apróságokat gyártsanak belőlük.
– Igyekszünk mindig újabb és újabb dolgokat hozni, olyanokat, amikkel a kisgyerekeknek tudunk kedvezni. A picikéknek tettünk le szőnyegeket nekik való játékokkal, itt az asztalokon pedig több minden, a kézműveskedéshez szükséges hozzávalót lehet látni. Készítünk szélforgót előre szabott sablonból, de a nagy kánikulára tekintettel csinálunk legyezőt is, emellett lehet varrni textilből halacskát, kitömni és kedves, strandhoz igazodó emlék lesz belőle, de gyöngyöt is fűzhet, akinek ahhoz van kedve – sorolta az általuk kínált elfoglaltságokat Laki Katalin, a Bábika Bt. képviselője.

A legkisebbek a szőnyegeken találtak maguknak elfoglaltságot (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Miközben beszélgettünk, gyülekeztek is a gyerekek, kit a földre leterített ugróiskola, kit az asztalra készített színes textilek vonzottak, mások pedig már túl is voltak az ügyeskedésen, és kezükben az elkészített aprósággal pihentek valamelyik padon.
– Fürdőzni jöttünk és véletlenül láttuk meg, hogy itt másféle kikapcsolódási lehetőség is van – árulta el Torma Beatrix, aki előtt a két és félévesforma Máté Levente ült, kezében a nem sokkal korábban alkotott legyezővel. – A festés része nagyon jól ment, a hajtogatást már nekem kellett csinálnom, de örömmel dolgozott – utalt mosolyogva a munkamegosztásra. – Jó ötletnek tartom a programot, mert a picikéknek, akik már elfáradtak a fürdőzésben, is kínál lehetőséget a hasznos elfoglaltságra – fogalmazott Beatrix.

Ha pedig semelyik játék nem vonzotta a kicsiket, még mindig nem kellett unatkozniuk. Egy hete Tücsök Peti és Hangya Levi szórakoztatta a nagyérdeműt zenés, interaktív műsorával, most pedig az országosan ismert és elismert Pom-Pom Zenekar lépett fel és szerzett vidám perceket kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Petike a rosszcsont manó alaposan megnevettette a gyerekeket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az 1990-ben alakult együttes nyári turnéjának fő műsorával, a Petike a rosszcsont manó című összeállítással lépett a közönség elé.
– Azt hiszem, ez a nyári műsoraink közül is kiemelkedik, rendkívül interaktív, kimondottan ilyen vízpart, falunap, fesztivál hangulatot idéz. A strand a legnehezebb helyszín egyébként, mert igaz, hogy máshol is vannak konkurensek például hatalmas ugrálóvárak képében, de itt különösen nagy kihívás a színpad elé csalogatni a gyerekeket. Ezért is öltözünk jelmezbe, adunk elő a dalok között történeteket, hangeffekteket használunk, a gyerekek egész közel jönnek hozzánk és maguk is a mese részeseivé válnak – beszélt műsorukról Kovács Attila, a zenekar vezetője és alapítója.

A siker nem maradt el, rögtön a műsor elején akadt 4-5 lelkesen vállalkozó gyerkőc, akik segítettek megalapozni a hangulatot. Később pedig a többiek is kedvet kaptak a mókázáshoz. A délután megkoronázásaként Ficsor Zoltán mestercukrász és felesége Mónika jóvoltából ínycsiklandó puncs mignonokkal vendégelték meg a szervezők azokat, akik csatlakoztak hozzájuk és velük töltöttek néhány órát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.