- hirdetés -

Üzemmérnök-informatikus alapszakra is lehet már jelentkezni a pótfelvételi időszakban a Kodolányi János Egyetemre. Magyarország egyik legrégibb magánegyetemén szeptembertől így a bölcsészettudományi, társadalomtudományi, gazdaságtudományi alap- és mesterszakok mellett az informatika területén is szerezhetnek diplomát az intézménybe jelentkezők.

A Kodolányi János Egyetem 1992-es alapítása óta közel 27 ezren végeztek az intézményben. Budapesten, Székesfehérváron és Orosházán jelenleg 3 felsőoktatási szakképzési szakon, 11 alapszakon, 3 mesterszakon és felnőttképzési oktatási formában több mint 3.000 hallgató tanul. Ez a meglévő portfólió bővül a májusban akkreditált új, üzemmérnök-informatikus alapszakkal.

– 2019 szeptemberében induló szakunk a gyakorlati ismereteket helyezi előtérbe, a tantárgyak egyharmada elméleti, kétharmada gyakorlati. A hallgatók már az első félévtől kezdve valós vállalati problémák, feladatok megoldásán dolgoznak, a tananyag elemeinek gyakorlati hasznosságát azonnal megmutatjuk. Figyelembe vesszük a hallgatók korábbi tanulmányait, tapasztalatait, személyre szabott feladatokat, tanmenetet kapnak, akár bizonyos tantárgyak alól teljes felmentést. A második tanév után az 5.-6. félévet már céges partnereinknél, valós vállalati környezetben töltik, a választott szakirányuknak megfelelő speciális ismereteket ott sajátítják el. A teljes tananyagot informatikai vállalatokkal közösen dolgoztuk ki – mondta el az üzemmérnök-informatikus szak indítása kapcsán a Kodolányi János Egyetem rektora, Dr Szabó Péter.

A Kodolányi János Egyetem minden képzése gyakorlatorientált, a több hazai és nemzetközi minőségdíjat elnyert oktatási modell biztosítja azt, hogy a munkaadók igényei beépülnek a képzési programba, stratégiai partnercégekkel közösen dolgozzák ki a tananyagokat, és a cégek munkatársai maguk is részt vesznek az oktatásban. A kiscsoportos oktatás, a mentorálás, a családias hangulat, a korszerű oktatási környezet biztosítja azt, hogy az intézményben minimális a lemorzsolódás, és a hallgatók alapos elméleti és gyakorlati tudással felvértezve kezdhetik meg karrierjük építését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.