- hirdetés -

Már egy hónapja készül Orosháza szelfipontja, egy gyulai lakatos mester dolgozik a tíz méter hosszú feliraton. Dobi Gábor szerint kihívásokkal teli a feladat.

Összesen három terv közül, maguk az orosháziak választhatták ki az OrosCafé szavazásán, melyik tetszik nekik a legjobban. A legtöbb szavazatot begyűjtő feliratban megjelenik a Panoráma kilátó is, amely Orosháza, illetve Gyopárosfürdő egy különleges nevezetessége.

A harmadik felirat kapta a legtöbb szavazatot

Dobi Gábor lakatos mester udvarán már egy hónapja készül a legtöbb szavazatot begyűjtő felirat. Nem ez volt az első ilyen jellegű munkája, hiszen a gyulai szelfipont is az ő keze munkáját dicséri.
– Az orosházi felirat jóval nagyobb kihívás, hiszen míg a gyulai betűk sarkosak voltak, ennél minden íves. Sokkal nehezebb volt kialakítani, külön célszerszámokat kellett készítenem hozzá – sorolta.

Fotó: Patakfalvi Ádám

A tapasztalt szakember elmondta, hogy volt néhány hiányosság, amelyet meg kellett oldani. Ilyen volt a merevítés vagy a rögzítés kérdése, hiszen az egyik legfontosabb szempont a biztonság.
– A felirat több mint tíz méter hosszú, két méter húsz centi magas a szélessége pedig negyven centi. Két részből áll a könnyebb szállíthatóság érdekében, hiszen 16 mázsás súlyról beszélünk – részletezte Dobi Gábor.

A tervek szerint a hónap végéig elkészül a lakatosmunka, ezután következik a felületkezelés és a festés. A kivitelezésért felelős Art Copy Studio Kft. igyekszik minél hamarabb átadni az orosháziaknak az óriási Orosháza feliratot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.