- hirdetés -

Jól szerepelt a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata a július 20-ai Weekend Warriors Terepfutó Sprint Országos Bajnokság, Katonai, Rendvédelmi és Open futamán. Összetett első helyezést szereztek, melynek tagja volt az orosházi alezredes, Marton Gergely is.

A szentesi önkormányzat, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület és a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred közös szervezte a sporteseményt, melyen már az elindulás is rendkívül nehéz volt – olvasható a katasztrófavédelem beszámolójában.

A résztvevők az egyenként indított versenyzőpárosok külön a versenyre kiásott lövészárokból kezdték meg a futamot, amelyet 22 különböző nehézségű és ügyességet igénylő természetes és épített akadály követett. A feladatok célja volt, hogy a versenyzőket teljesítőképességük határáig terhelje, ezzel is motiválva őket a lehető legjobb eredmény elérésére

A gyakorlatelemek között szerepelt a gumiszőnyeg, az egyensúlyt próbára tévő pallóhíd, kötélmászás, dombmászás homokzsákokkal és szögesdrót alatt kúszás, ám a legnagyobb nehézséget mégis a minősített OCR akadályok jelentették a verseny alatt, amelyet csak tovább nehezített a rekkenő hőség.

Az orosházi Marton Gergely, a Békés megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei iparbiztonsági főfelügyelője a rendvédelmi kategóriában, a 35-49 éves korcsoportban a harmadik helyet szerezte meg szoros versenyben.

A békés megyei csapat a „Békési Katasztrókák” (Kneifel Odett, Szabó Petra, Marton Gergely, Gombos Erik) összesített eredménye alapján a rendvédelmi szervek között a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.