- hirdetés -

Szó szerint pörgős délelőttöt tölthettek együtt a Doherty Hungary Kft. érdeklődő dolgozói július 21-én, a cég által szervezett egészségnapon. Az egyik orosházi SpinRacing stúdióval karöltve két órás minimaratont tekerhettek le, majd táplálkozási és életmód tanácsadás várta őket az alkalmi edzőteremnek kinevezett gyárudvaron.

Ha valahol értenek a tengelyekhez Orosházán, az a Doherty Kft., most azonban a megszokottól eltérő módon kerültek közel a cég egyik fő termékéhez a munkatársak. Esztergálás helyett használniuk kellett őket, mégpedig SpinRacing kerékpárok alapos megdolgoztatásával.

Hogy jól menjen a „munka”, a vállalat meghívta a Need for Spin nevet viselő edzőtermet, költözzön ki a telephelyükre egy délelőtt erejéig és mozgassa meg a kihívást vállalókat egy 120 perces tekeréssel.
– Négy blokkot raktunk össze az edzőtársammal, Gönci Tiborral. Az első fél óra az övé volt, ott bemelegítettünk egy laza síkmenettel, a következő fél órában nagyobb ellenállásokkal dolgoztunk és karhajlításokat is végeztük az én irányításommal. Után ismét Tibi jött igazi zúzós hegymenetekkel, a negyedik fél óra pedig újra az enyém volt némi lejtővel, ahonnan azért még felkapaszkodtunk egyszer a hegycsúcsra – részletezte a maratont Mrena Edina SpinRacing oktató.

Két órás spinracing minimaratonon tehették próbára magukat a kihívást vállalók (Fotó: Rosta Tibor)

Mint hozzátette, egyébként is készültek egy szabadtéri tekerésre, így szerencsésen találkozott a „kereslet a kínálattal”, amikor felmerült az egészségnap ötlete.
– Igyekszünk a munka mellett mást is nyújtani a dolgozóinknak, különböző programokat szervezni számukra. Az egészség, az egészséges életmód, a mozgás fontos nekünk és szeretnénk, ha munkavállalóink is éreznék ezt – fogalmazott Bagdiné Fodor Erika ügyvezető igazgató.

Persze az sem véletlen, hogy éppen ez a sportág vendégeskedett a Dohertynél, hiszen Erika maga is nagy rajongója és szorgos művelője.
– Egy síbaleset során megsérült a térdem, akkor az orvos azt ajánlotta, hogy a belső combizmomat biciklizéssel erősítsem. Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet a SpinRacingre, amibe gyakorlatilag első alkalommal beleszerettem. Erősít, sportolok általa, sőt nálam a stresszt is oldja – mondta el a maraton után, hogyan került a tekerés közelébe.

A kihívást követően azok a dolgozók, akik kedvet kaptak, kipróbálhatták a bicikliket, megtapasztalhatták, mennyire más, mint egy klasszikus szoba- vagy utcai kerékpár, megtanulták, hogyan kell jól beállítani, milyen a helyes testtartás, sőt egy rövid edzésen állóképességüket is tesztelhették.

Tekerés után beszélgetés az egészséges életmódról, a helyes táplálkozásról (Fotó: Rosta Tibor)

A lehetőséggel jó néhányan éltek, köztük olyanok is, aki először ültek spinning kerékpáron.
– Hagyományos formában sokat biciklizek, de ilyenen még soha életemben nem ültem és örülök, hogy most megtehetem, ahogy örülök ennek a kezdeményezésnek is. Eddig nem volt ilyen egészségnapra példa itt a cégnél, úgyhogy kapva kaptam az alkalmon – mondta Boros Ibolya.

Mellette ülő kollégája szintén mosolyogva tekerte a pedált, és mint kiderült hasonló véleményen van.
– Fontosnak tartom ezeket az összejöveteleket, a csapatépítési szándékkal megszervezett eseményeket, hiszen nem csak munkatársak vagyunk, hanem emberek is, és így sportolás, a szabadidő közös eltöltése közben jobban megismerhetjük egymásnak a másik, munkahelyen kívüli oldalát – fogalmazott Kvasznovszkyné Szilasi-Horváth Krisztina.

A húsz perces, rögtönzött edzés után mindenki elégedetten szállt le a bicajról, néhányan talán nem utoljára. Az érdeklődők ezt követően bekapcsolódhattak az egészséges életmódról, megfelelő táplálkozásról folytatott beszélgetésbe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.