- hirdetés -

Vidám és hangulatos családi nap helyszíne volt július 18-án a Platán Idősek Otthona. Az idei már a kilencedik hasonló kezdeményezés volt az intézmény történetében, a dolgozók és az ellátottak többek közt énekes és táncos produkciókkal kedveskedtek egymásnak.

Kilencedik alkalommal gyűltek össze a Platán Idősek Otthona udvarán az intézmény munkatársai, az ellátottak és családtagjaik, hogy egy jót szórakozzanak. Mindannyian nagyon várták már az idei családi napot, ahova 94 hozzátartozó jelezte részvételi szándékát. Mint mondták, ez a nap az önfeledt szórakozásról és a családi összetartásról szól.

A rendezvény az otthon dolgozóinak táncos produkciójával kezdődött, majd Szokolai-Olasz Mónika, az önkormányzat Egységes Szociális Központjának szakmai igazgatóhelyettese köszöntötte a vendégeket. Kiemelte, a családi napok jelentősége töretlen, hiszen közös a céljuk: az idős ellátottak testi-lelki jólétének megőrzése, aktivitásuk fokozása.
– Az idősek zöme tudja, milyen fiatalnak és tudatlannak lenni, de nincs olyan fiatal, aki tudná, milyen öregnek és bölcsnek lenni. Olyan visszatérő rendezvény a mai, amely pontosan arra hivatott, hogy a kötetlen és oldott légkör biztosításával még jobban erősítse és közvetítse mindenki számára a család megkérdőjelezhetetlen fontosságát – hangsúlyozta Szokolai-Olasz Mónika.

Az otthon lakói a hozzátartozók mellett egymást is megörvendeztették műsoraikkal (Fotó: Pirer Katalin)

Ezt követően további produkciók következtek, Kun Róbert, a Hajléktalanszálló munkatársa például verssel készült, Váci Mihály Gyalog szerettem volna jönni című költeményét szavalta el a közönségnek. A fizikai korlátokkal élő ellátottak zenés bemutatóval kedveskedtek társaiknak, de az intézmény hetente összejáró népdalköre is megmutatta, mit tanultak az elmúlt időszakban.

A vidám délelőttöt közös ebéd koronázta meg, a pörköltön kívül kürtöskalács, jégkrém, kávé, valamint különböző kézműves termékek, kosarak és kreatív asztal is várta a vendégeket. A program délutáni része közös fotók készítésével, tombolasorsolással és a meghívott vendégelőadók fellépésével folytatódott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.