- hirdetés -

Egy kis önkéntes munkára hívják az orosházi horgászokat. A minden évben megtartott környezetvédelmi napot terjesztené ki a Kinizsi HE. szombaton.

Mindenképp figyelemre méltó és követendő az az elhatározás, mely most kezdett terjedni az egyik közösségi oldalon. A mottó: Tegyünk a szebb, komfortosabb környezetért!

Az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület tette közzé a felhívást, melyben egyesületi hovatartozástól, kortól, nemtől függetlenül a Béke Homokbánya tó partjára invitálja Orosháza horgászait, illetve közülük is azokat, akik nem csak abban jók, hogy különböző internetes oldalakon közzétegyék a nem tetsző dolgokat, de tenni is hajlandók egy kicsit ezek ellen.

Néhány ehhez hasonló új WC-t is kihelyeznek (Fotó: Rosta Tibor)

A szombati napon szeretnék ha a parlagfűirtás mellett tovább szépítenék, fejlesztenék az Orosházi Béke homokbánya-tó partjait. Orosháza város önkormányzatának jóvoltából járdalapok állnak rendelkezésre amikből újabb lépcsők kialakítására van lehetőség, továbbá még három wc kihelyezését kellene kivitelezni, amihez minden anyagot beszereztek.

Ide is elkelne egy biztonságos, új lépcső (Fotó: Rosta Tibor)

Várják mindazokat akik egy kis társadalmi munkával szeretnék jobbá tenni a horgászvíz partját. A szükséges eszközöket, ásót, lapátot, akkumulátoros csavarbehajtót, kesztyűt, esetleg kaszát vagy fűkaszát a jelentkezők hozzanak magukkal. A szervezők szándéka, hogy kellő létszám, illetve a munkálatok haladása függvényében a résztvevőknek ebédet is biztosítanak.

Gyülekező szombaton 8 órakor a pavilonnál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.