- hirdetés -

Hatodik alkalommal rendezték meg Magyarországon a World Robot Olympiad verseny nemzeti döntőjét, melyen ezúttal 176 versenyző indult el, köztük a Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulói. Az orosházi diákok a harmadik helyen végeztek kategóriájukban.

Tatabánya adott otthont július 10. és 11. között a 2019-es World Robot Olympiad (WRO) nemzeti döntőjének. A verseny idei témája a Smart Cities, azaz Okos városok, okos otthonok voltak. Az okos otthonok jövőbeli fejlődésének fontos iránya lesz az önállóan működő, közlekedő robotok által megvalósított felügyelet és munkavégzés.

Idén 176 tanuló vett részt a versenyen, köztük a Kossuth iskola 9/B osztályának tanulói. Az informatikát tanuló Budai Edvin, Kókai Kornél és Szilágyi Sándor, valamint felkészítő tanáruk, Mészáros Melinda olyan robotot építettek a versenyre, mely a napfény hatására mozog és öntözi a növényeket. A verseny egy angol nyelvű prezentációt is igényelt, de ezt is sikeresen teljesítette a K.E.S. néven induló csapat.

A tanulók az Open kategóriában versenyeztek, ahol végül meg sem álltak a dobogó harmadik fokáig. Ráadásul ettől az évtől kezdve a WRO nemzeti döntőjén való részvétel és helyezés elérése országos tanulmányi verseny eredményének számít.

A verseny után ráadásul az MTV 1 híradójának stábja készített riportot, a versenyzők közül Szilágyi Sándorral, melyet ezen a linken lehet megtekinteni. A diákok bemutatkozó videója itt található.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.