- hirdetés -

Teljes szemléletváltáson esett át az orosházi Gyermek- és Diákélelmezési Intézmény. Újra bizalmat kapott a szervezet, amit az egyre több megrendelés is mutat. Emellett egész nyáron át biztosítja a szociális étkeztetést is.

Tavaly novemberben vette át az orosházi Diákélelmezés irányítását, Vincze Tibor. Elképzelései között, a városvezetéssel egyeztetve az intézmény teljes újragondolása szerepelt, hiszen az elmúlt mintegy harminc évben még nem történtek komolyabb beruházások. A tervek szerint a jelenlegi többlépcsős projekt a teljes körű energiakorszerűsítés mellett a közüzemek cseréjét jelentené.

Vincze Tibor (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A tervek szinte elkészültek, hamarosan elkezdődhet a kivitelezés az Eötvös téri épületben. A beruházás végén egy olyan intézményt kapunk ami a megyében is egyedülálló lesz. Jelenleg mintegy 24 helyi intézményben, napi 2500-2800 fő étkeztetését biztosítjuk, rendezvényektől függően. A korszerűsítés után a kapacitásunk akár mintegy napi 4000 főre bővülhet – ismertette.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A vezető azt is elmondta, hogy várhatóan év végén költöznek el ideiglenesen a Gyopárosi úti ingatlanba, melynek a kialakítása a tervek szerint szeptemberre készül el, ahol továbbra is zökkenőmentesen tudják ellátni feladataikat.

Jelenleg mintegy hatvan főt foglalkoztat az orosházi diákélelmezés. Vincze szerint újra bizalmat kapott az intézmény, hiszen magánszemélyek, orosházi egyesületek, nagy cégek is megkeresik őket.

– 2016-ban kötöttünk egy megállapodást az Orosháza Készenléti Rendőrség Határvadász bevetési osztály étkeztetésére. Ez a szerződés hamarosan lejár, de szeretnénk újra megpályázni. Igyekszünk minden olyan lehetőséget megragadni, amivel plusz bevételhez juthatunk – vázolta Vincze Tibor.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Kiemelte, hogy idén 15 nyári gyermektábor étkeztetéséért is felelnek. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat döntése alapján idén nyáron – az előírásoknak megfelelő karbantartási munkák és szabadságolások mellett – nem lesz leállás. Megteremtették azokat a feltételeket, amellyel a szociális étkeztetés biztosítása folyamatos.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.