- hirdetés -

Törökországban vettek részt rangos nemzetközi versenyen a szabadfogású és a női birkózóválogatott tagjai. Az egykor Orosházán birkózó Antal Dániel is a csapattal tartott, végül három mérkőzést követően az ötödik helyen végzett a Yasar Dogu UWW-rangsorversenyen.

Júliusban sem pihennek a magyar birkózóválogatott tagjai. A szabadfogású és női szakág képviselői Törökországba utaztak, ahol rangsorversenyre gyűlt össze a nemzetközi mezőny. A megmérettetés komolyságát jelzi, hogy a napjaink legismertebb versenyzői közé tartozó két amerikai versenyző, Kyle Snyder és Jordan Burroghs is szőnyegre lépett. A magyar válogatottban a már tapasztaltnak számító Sastin Marianna, Barka Emese vagy Ligeti Dániel mellett főleg a fiatalok gyűjtötték a nemzetközi rutint.

Köztük Antal Dániel, aki idén kopogtatott először a felnőttválogatott kapuján, a hazai országos bajnokságokon és az U23-as korosztályban elért eredményeinek köszönhetően. Az egykor Orosházán, jelenleg az UTE színeiben versenyző birkózó bolgár ellenféllel szemben kezdett Törökországban, ahol 7-2-es vereséget szenvedett. Mivel azonban ellenfele meg sem állt a döntőig, számára is folytatódtak a küzdelmek.

Napjaink egyik legismertebb birkózója, az amerikai Kyle Snyder is Törökországban versenyzett (Fotó: United World Wrestling)

A szabadfogású mezőny 70 kilogrammos súlycsoportjának versenyében következő riválisa egy algériai birkózó volt. Újabb pontokban gazdag mérkőzés következett, végül 16-6-os győzelemmel sikerült kiharcolnia a bronzcsatát. Itt azonban a hazai pályán versenyző Yavuz már erősebbnek bizonyult, így Antal Dániel egy ötödik hellyel folytatta nemzetközi szereplését, tovább bővítve tapasztalatait.

A magyar különítmény két ezüst- és három bronzéremmel, valamint két ötödik hellyel térhetett haza Törökországból. A nyár további részében a kadet és a junior korosztály lesz érdekelt a nemzetközi porondon, előbbi korcsoportban Szófiában, utóbbinál Tallinnba utaznak a válogatottak tagjai.

(Kiemelt képünkön a dobogó tetején látható Antal Dániel)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.