- hirdetés -

Pedagógus hallgatók vették át diplomájukat a Kodolányi János Egyetemen július 12-én. Az ünnepélyes átadón új szakok érkezését is bejelentették.

Kék, Kodolányi János Egyetem feliratú szalag díszelgett a friss diplomások szíve felett az intézmény diplomaátadó ünnepségén. Több mint nyolcvanan vették át a végzettségüket igazoló dokumentumot.

A Kodolányi János Egyetem rektora köszöntötte az egybegyűlteket. Dr. Szabó Péter beszédében kiemelte, Dél-Békés jelentős potenciállal rendelkezik.
– Kimutatásokban leírták, hogy hány fiatal költözik el Békés megyéből. Pedig a megye minden adata arra predesztinálja ezt a térséget, hogy az ország egyik legfejlettebb régiója legyen. Nem hisszük el. Ebben, kedves kollégák, nagyon fontos szerepünk van, hogy a gyerekeknek megmutassuk, milyen szép ez a vidék, hogy milyen lehetőségeik vannak a helyben történő boldoguláshoz. Nekünk tudnunk kell, hogy a munka világa hogy alakul. Mi azon dolgozunk a Kodolányi János Egyetemen, hogy ezt megmutassuk a fiataloknak – vázolta beszédében az intézmény rektora.

Dr. Szabó Péter kiemelte, új szakokkal színesítik az intézmény képzési kínálatát.
– Bízom benne, hogy az agrárinformatikai és az informatika biztonsági képzések népszerűek lesznek Orosházán. Informatika területen ugyanis hatalmas munkaerőhiány van. Ez ösztönzött minket arra, hogy kihasználva a térség nyújtotta lehetőségeket olyan képzéseket hozzunk létre, amelyekre itt szükség lehet – mondta Szabó Péter.

Beszédében hozzátette, a Kodolányi János Egyetemen végzettek egyike sem munkanélküli. Az innen kikerülő diplomások előnnyel indulnak a munkaerőpiacon, fizetésüket tekintve is előkelő helyen állnak. Dr. Szabó Péter megköszönte Orosháza támogatását is, ahogy fogalmazott: enélkül nem tartanák ott, ahol vagyunk.

A friss diplomásoknak gratulációját fejezte ki, a rektor hozzátéve: mindenki szép eredménnyel teljesítette a képzést.

A rektor beszéde után dr, Malatyinszki Szilárd, az intézmény központi székhely igazgatója elmondta, évről évre vonzóbb a Kodolányi János Egyetem a továbbtanulók körében.
– A tendencia pozitív. Látható, hogy egyre többen érdeklődnek intézményünk iránt. Egyre kevesebben kérdezik meg, hogy a Kodolányi János Egyetem hol is van és milyen szakok érhetők el az intézményben. Örülök annak, hogy az egyetemünk egyre többet fejleszt, és egyre jobb minőséget nyújtunk a hallgatóinknak. Azt gondolom, hogy ezt ők látják, és ezt tükrözik a beiskolázási számaink is – mondta beszédében dr. Malatyinszki Szilárd.

Hozzátette, a diploma egy eszköz és egy lehetőség is, amely nem kevés ráfordított időt és energiát igényelt. Az igazgató büszkeségét fejezte ki, hogy 81 hallgató sikerrel teljesítette az elmúlt 4 félévet.

Az ünnepélyes átadón tiszteletét tette Bojtor István alpolgármester is, aki beszédében kiemelte, a Kodolányi János Egyetem a továbbiakban is számíthat a város támogatására.
– Nagyon örülünk és büszkék vagyunk, hogy egy ilyen jeles és nagyon jó intézmény gazdagítja a városunkat. Másrészt nagy öröm az is, hogy ilyen sok szakembernek tudjuk átnyújtani a megérdemelt oklevelet. Az intézménynek nyújtott hozzájárulás egyértelműen látszik, hogy kiválóan hasznosult és folytatásra érett a dolog.

Misák Darinka gyógypedagógus ötödik diplomáját vehette át, most szociális munka alapszakon szerzett végzettséget.
– Tizenöt éven keresztül fogyatékosok nappali intézményében dolgoztam, mint terápiás munkatárs, majd intézményvezető. Ez nagyon sokban hozzásegített ahhoz, hogy dicséretes eredménnyel végezzek. A Kodolányi János Egyetem vezetősége felkért, hogy a szeptemberben induló tanévben két tantárgyat oktassak. Ezt nagyon nagy szeretettel és örömmel elfogadtam. Természetesen emellett folytatom eddigi munkámat is Békéscsabán gyógypedagógusként, illetve azt a munkaprogramot, amelyben ott dolgozom, tehát az önkéntes kávéházi felszolgálást – nyilatkozta Misák Darinka.

Közoktatás vezető képzésen 60, mentorpedagógus képzésen 16, erkölcstan-etika szakon 4, míg szociális munka alapszakon 1 hallgató vehette át a diplomáját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.