- hirdetés -

Gyopárosfürdő nem csak a helyieknek és a környékben élőknek, hanem a határon túl is vonzó célpont. Külföldi sportklubok is szívesen választják az orosházi strandot felkészülésük helyszínéül. Legutóbb egy belga klub készült a bajnokságra.

Adottságainak és technikai feltételeinek köszönhetően Gyopárosfürdő vonzó célpont már hosszú évek óta a külföldi úszó egyesületeknek. Ezúttal egy belga úszócsapat látogatott Orosházára.

– Itt minden feltétel ideális és adott, hogy megfelelően felkészüljenek a különböző nemzeti bajnokságokra a csapatok. Nagy örömmel járnak hozzánk, mi pedig nagy örömmel fogadjuk őket – fogalmazott Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Azt már Kerényiné Anikótól, az S2O francia közvetítő iroda magyarországi képviselőjétől tudtuk meg, hogy júliusban két turnusban is érkeztek Orosházára belga csoportok.

– Az elmondások alapján tetszik nekik Gyopárosfürdő, a városban az edzések miatt kevesebb idejük van szétnézni. Ezek a csapatok azért jönnek Magyarországra, mert itt vannak 50 méteres szabadtéri úszómedencék, ami alkalmas hogy felkészüljenek a bajnokságra. Belgiumban a településeken általában csak 25 méteres és drágán bérelhető medencék vannak – tette hozzá Kerényiné Anikó.

Az első csapat július 1-től 9-ig edzett a fürdőben kisebb helyi versenyeken indulnak, míg a július 6-tól 16-ig edzőtáborozó gárda a hónap végi nemzeti bajnokságra készül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.