- hirdetés -

A Városi Kéklámpás napon vehette át kitüntetését az Év Tűzoltója, Hoboth Zoltán főtörzsőrmester, aki immár húsz esztendeje szolgálja tűzoltóként a várost.

Makón született 1970-ben, de már hároméves kora óta orosházi lakos. Az akkori József Attila Általános Iskola, majd a szakmunkásképző voltak diákkorának színhelyei. Bár édesapja tűzoltó volt, autószerelőként képzelte el a jövőjét. Ezt tanulta, ebben a szakmában is helyezkedett el, igazi élethivatásához a tűzoltó szolgálathoz ezen a vargabetűn keresztül vezetett az útja.
– Kis időbe telt, mire a gondolat beérett, hogy édesapám nyomdokaiba lépve én is tűzoltó legyek. Éppen húsz éve, ’99 augusztusa óta ez a hivatásom. A vízszállító gépjármű vezetőjeként dolgozom. Egyedül kell boldogulnom vonulások alkalmával, sokfelé kell egyszerre figyelni, de eddig sikerült – kezdi a beszélgetést.

A kék lámpa és a sziréna sok nehéz és veszélyes helyzetbe vitte. Egyéves újoncként mindjárt a pusztaszőlősi gázkitörésnél kellett megállnia a helyét.
– Jó volt érezni a bizalmat ott is és később is. Volt még sok „meleg helyzet” az évek során. Ezeknél a legfontosabb, hogy az ember ne veszítse el a fejét. A kapkodás, ne adj isten az idegeskedés, vagy félelem rossz döntéseket szülhet. Minden körülmények közt meg kell őriznünk a koncentrációt. Ebben segítenek a kollégák és a jó kiképzés, amit kaptunk – avat be az Év Tűzoltója.

Az Év Tűzoltója Dávid Zoltán polgármestertől vehette át az elismerést (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hoboth Zoltánnak sikerült az évek során jól végezni a munkáját, felettesei és kollégái elismerését kiérdemelve.
– Örömmel értesültem parancsnokomtól, hogy engem jelöltek erre a kitüntető címre. Nagy megtiszteltetés számomra. Úgy gondolom, hogy nem csak nekem, hanem kollégáimnak is szól ez a díj, hiszen mindent közösen végzünk, így a siker is közös – teszi hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.