- hirdetés -

A Békés Megyei Önkormányzathoz fordult javaslatával Orosháza polgármestere – Dávid Zoltán arra kérte a megyei grémiumot, járjanak közbe az ipari parkok és a piacok fejlesztését célzó pályázatok újranyitása érdekében. Zalai Mihály, a megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke múlt heti egyeztetésük során arról tájékoztatta Orosháza vezetőjét, hogy a kérést támogatta a közgyűlés.

Zalai Mihály elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Békés megyei forráskeretéből több mint 400 nyertes pályázat valósul meg 70 településen, többek között közlekedésfejlesztés, óvodák, bölcsődék, orvosi rendelők felújítása, energetikai fejlesztések. Összegszerűen közel 56 milliárd forintról beszélünk, ami a teljes kerethez képest a lehívott támogatás 96,65%.

A megyei önkormányzat Dávid Zoltán javaslatára most azt kezdeményezte, hogy a TOP maradvány terhére újra megnyittassa a piacok fejújítását, valamint az ipari parkok fejlesztését, új ipari területek létrehozását célzó pályázatokat.
– Tettük ezt többek között azért, hogy Orosháza is adhasson be pályázatokat. Látjuk, hogy rengeteg beruházás valósul meg Orosházán, de úgy véljük, hogy a piacot, a vásárcsarnokot érdemes lenne fejleszteni, hiszen ennek a kistermelők éppen úgy hasznát látnák, mint a vásárlók. Emellett egy ipari területet is érdemes volna létrehozni, ez ugyanis vonzó befektetési környezetet teremthet a vállalkozók számára – összegezte a megyei elnök.

Orosháza rendelkezik a piac felújítását célzó elképzelésekkel, Dávid Zoltán régóta dolgozik azon, hogy megteremtse a korszerűsítés lehetőségét, s most úgy tűnik, az ehhez szükséges forrás is rendelkezésre állhat eredményes pályázat esetén.
– A helyi termelők munkájának segítése mellett a közösség erősítése miatt is fontos és időszerű a piac és a vásárcsarnok felújítása, erre vonatkozóan már vannak elgondolásaim. Nagyon örülök, hogy az elképzelések találkoztak a megyei akarattal, és pályázhatunk az orosházi piac korszerűsítésére. Ami az ipari parkot illeti: teljesen új területben gondolkodunk, az a cél, hogy pályázati forrás segítségével olyan korszerű telephelyet alakítsunk ki a város határában, ami növeli a vállalkozások versenyképességét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.