- hirdetés -

Orosháza legnagyobb taglétszámú horgász egyesületében a Kedvenc Sporthorgász Egyesületben idén sem volt elegendő egy turnus az egyhetes gyermek horgásztáborból.

Már két hónappal ezelőtt betelt mindkét tábor létszáma. Mint megtudtuk, szájhagyomány útján terjed a tábor jó híre. Aki ott volt jövőre is menni akar, de menni akarnak azok közül is sokan, akiknek a harcedzett táborlakók elmesélték az élményeket.

2019. június 30-án huszonhárman kezdték meg a tábori életet. Többen a Mezőtúri Horgász Egyesület Matula házaiban a Túrtői-holtág partján, mások igazi tábori feelinget varázsolva – sátrakban, ugyanott.

Idén is a jól bevált hagyományoknak megfelelően, négy alapprogram köré csoportosult az eltöltött idő nagy része. 1.Különböző kötések, horogkötés és egyéb használatos csomók, végszerelék készítés. 2. elméleti ismeretek (halak, a horgászat szabályai). 3. horgászbottal célba dobás, és persze 4. a halfogás.

Mindenütt vízben a haltartó. Eredményes a spiccbotozás (Fotó: Kedvenc SHE)

Az alap programok mellett foci, felnőtt- gyermek foci, vízicsata, esténként film vetítés tette izgalmasabbá a tábor mindennapjait. Egy-egy közös főzés, a közös asztalterítés, mosogatás, rendrakás szintén szerves része a tábori életnek és a gyerekek ebből is kivették részüket.

Pénteken- szombaton a négy alap programból számot adtak a gyerekek és az eredményesen szereplők értékes díjazásban részesültek. Külön jutalomban részesült a tábor legnagyobb halát fogó és a legfiatalabb horgász. Aki nem ért el helyezést az sem távozott üres kézzel, mindenki kapott ajándékcsomagot.

Egy szép balin a jobbak közül (Fotó: Kedvenc SHE)

Vasárnap délelőtt a tábor utolsó programjaként a környezetvédelemé volt a főszerep, reggeli után a gyerekek összeszedték a vízparton a horgászok által hátrahagyott hulladékot.

A hazaindulás előtt a gondos táborvezetők üzentek a hetedikén, vasárnap induló második turnus résztvevőinek: – Szúnyogot nem kell hozni, van elég!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.