- hirdetés -

A Kedvenc Sporthorgász Egyesület az elkerülő melletti Gombos-Homokbánya tóra szervezte idei egyetlen Baráti Horgászversenyét.

Az egyesület hagyományosan ősszel és tavasszal is megtartja ezt a jókedvű megmérettetést, de idén a járvány közbeszólt és csak az őszit sikerült tető alá hozni. A horgászoknak is nagyon hiányzott már egy jó kis verseny, amit mutat a jelentkezők nagy száma is. Mint Vígh Mihály, az egyesület titkára elmondta, a tó befogadó képességét maximálisan kihasználták és voltak még, akiknek a jelentkezését nem tudták fogadni.

Az ötven versenyző és a kísérők, szombaton, nyolc óra előtt gyülekeztek. Az eligazítás után nem a sorsolással, hanem közös reggelivel kezdődött a nap.

Ilyen szép (6.6 kg) amurokból többet is fogtak a versenyzők (Fotó: Cs. J.)

– Hagyomány a versenyeinken, hogy a nevezési díj tartalmazza a tó-bérletet, és az öt étkezést is. Szeretik is a horgászok, hisz a két ebédet kivéve mindent helybe viszünk nekik. A reggeli, a vacsora idejére sem kell abbahagyniuk a horgászást – tájékoztat Vígh Mihály.

A sült kolbászból, hekkből álló tartalmas reggeli után következhetett a kétfordulós sorsolás. Az abszolút tisztaság érdekében először azt húzták ki, hogy ki hanyadiknak húzhat horgászhelyet.

Az apraját is meg kell becsülni. Mérés, fotó, aztán vissza a vízbe (Fotó: Cs.J.)

A tíz órakor kezdődő horgászat során minden praktikát bevetettek a pecások, aminek meg is lett az eredménye. Kevés szák maradt üresen, és jöttek szép számmal a nagyobb, hat-hétkilós amurok, hármas – négyes pontyok is. A kétnapos rendezvényre azonban mégsem a versenyláz volt a legjellemzőbb, hanem a barátság, a jókedv, az egymás ugratása, viccelődés a másik sikerén, vagy a saját sikertelenségen. Este felé még pár doboz sör is előkerült.

Vasárnap délelőtt folyamán a bundás kenyér és tea elfogyasztása után még délig volt lehetőség a hajrázásra, bár a délelőtti melegben egy kicsit megállt a kapás. Marhapörkölttel és eredményhirdetéssel zárult délben a résztvevők számára biztosan emlékezetes két nap.

A verseny során a résztvevő horgászok összesen 252,5 kg halat fogtak.

Eredmények:

I. Szluka Tibor          59.475 kg

II. Csáki Sándor          39.955 kg

III. Godár György       22.295 kg
Legnagyobb hal: Szluka Tibor,   8,65 kg-os amur.
Női legeredményesebb versenyző: Piti Rebeka  5,18 kg
Legfiatalabb, ráadásul leány versenyző:
11 éves, Ficzere Zsófi   2,85 kg

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.